YYܒDE YABANİ HAYVAN OTELİ AÇILIYOR

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma, Rehabilitasyon, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yabani hayvan oteli açılıyor.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma, Rehabilitasyon, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yabani hayvan oteli açılıyor. 
Van ve çevre illerde yaralanıp tedavi için getirildikleri YYÜ’de tedavileri yapıldıktan sonra doğaya bırakılana kadar rahat bir şekilde ortama uyum sağlamak amacı ile yabani hayvanlar için barınma otel çalışmaları son aşamaya geldi. Önümüzdeki günlerde otelin açılacağını söyleyen YYÜ Yaban Hayvanları Koruma, Rehabilitasyon, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, merkez olarak Van ve çevresindeki illerden gelen yaralı yaban hayvanlarını tedavi edip rehabilitasyonlarını tamamladıktan sonra doğaya bıraktıklarını söyledi. Van Gölü ve çevresindeki yaban hayvanları ve göçmen kuşları yönünde çok zengin olduğunu ifade eden Aslan, “Bunların arasında göç eden Flamingo ve Allı Turnalar gibi göç eden kuşlar da yaralı olarak merkezimize geliyor. Göçmen kuşlar zamanında tedavi edilmezse göç bitiği zaman kafileye ayak uyduramaz. Kısacası Van Gölü havzasında yaralı her hangi bir yaban hayvanı varsa biz bunları tedavi edip doğaya bırakıyoruz. Ama bunların arasında göçmen kuşları varsa doğaya bırakamıyoruz ve gelecek seneye kadar dostları, arkadaşları gelene kadar burada misafir edeceğiz. Göçmen kuşları barındırma oteli de diyebiliriz buraya. Göçmen kuşları burada 1 sene boyunca doğal yaşamlarını aratmayacak şekilde göç sezonuna kadar burada misafir edeceğiz. Yabani hayvan otelimizde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 15-20 güne kadar çalışmalarımız sona erip hizmete açacağız. Otelimizde aynı anda 40 hayvanı misafir edecek kapasitededir” dedi.

Bakmadan Geçme