YYܒde Panel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi tarafından “Sanat Tarihi’nde Arkeolojik Kazı ve Restorasyon Çalışmalarından Örnekler” konulu panel düzenlendi.

Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelinin açılış konuşmasını yapan YYÜ Rektörü Prof. Peyami Battal, Edebiyat Fakültesi paneller dizisinin üniversitede sosyal ve bilimsel anlamda büyük bir sinerji oluşturduğunu ifade etti. Battal, “Emeği geçen başta Dekan Prof. Dr. Zeki Taştan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bugünkü panelin konusu itibariyle oldukça önemli olduğunu, alanında uzman akademisyenlerin bölgede yaptıkları kazı ve restorasyon çalışmalarıyla ilgili sunumlarının tarihsel, sanatsal ve coğrafik olarak bizlere önemli bilgiler aktaracağını biliyorum. Yakından tanıdığım ve Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi üniversitemiz Sanat Tarihi Bölümünden de birçok arkadaşın rahle-i tedrisinden geçen hocaların hocası Prof. Dr. Hamza Gündoğdu’nun aramızda bulunmasından da ayrıca memnuniyet duyuyorum” dedi.
Sanat tarihi bölümü öğretim üyelerinin bölgede yaptıkları kazıların oldukça önemli olduğunu, İshak Paşa Sarayı, Ahlat Selçuklu Mezarlığı, Bitlis, Şavşat, Hoşap kalelerinde yürütülen çalışmaların hemen hemen hepsini ziyaret ettiğini belirten Rektör Battal, bölge tarihinin yeniden gün yüzüne çıkartılmasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin önemli bir misyon üstlendiğini ve bu konuda katkı sunan Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kulaz olmak üzere Prof. Dr. Recai Karahan ve tüm öğretim üyelerine teşekkür etti.
Modaratörlüğünü Araştırma Görevlisi Tahsin Korkut’un yaptığı panelde Prof. Dr. Hamza Gündoğdu “İshak Paşa Sarayı”, Doç. Dr. Gülsen Baş “Bitlis Kalesi”, Yrd. Doç. Dr. Osman Aytekin “Şavşat Kalesi”, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kulaz “Eski Ahlât Şehri Meydan Mezarlığı”, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top “Hoşap Kalesi” ile ilgili kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında sunumlarını yaptılar.
Panel soru ve cevap kısmıyla sona erdi.

Bakmadan Geçme