YYÜ’DE KAYIT DÖNEMİ BAŞLADI

Bu yıl 5 bin 700 öğrencinin kayıt yaptırmaya hak kazandığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) işlemler 5 dakika sürerken, havaalanı ve otogardan öğrenciler otobüslerle düzenli olarak Zeve Yerleşkesi’ne taşınıyor.

Bu yıl 5 bin 700 öğrencinin kayıt yaptırmaya hak kazandığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) işlemler 5 dakika sürerken, havaalanı ve otogardan öğrenciler otobüslerle düzenli olarak Zeve Yerleşkesi’ne taşınıyor.
Yeni açılan fakülteler ve bölümlerle bu yıl 5 bin 700 öğrencinin kayıt hakkı kazandığı YYÜ’de yeni gelen öğrenciler için her şey düşünülmüş. Ferit Melen Havalimanı ve Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden düzenli olarak YYÜ Rektörlüğü’nün görevlendirdiği araçlarla yerleşkeye taşınan öğrencileri burada akademisyenler karşılıyor. YYÜ Merkezi Yemekhane’de yapılan kayıt işlemlerinde yaklaşık 200 akademik ve idari personel görev yapıyor. 2-6 Eylül 2013 tarihleri arasında devam edecek olan kayıt şenliklerinde aileler için yapılan bekleme mekanlarında kendilerine çeşitli ikramlar yapılıyor. Ayrıca Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri de öğrencilere döner ve içecek ikramında bulunuyor.
Kayıt yaptırmaya gelen öğrencileri kapıda karşılayan akademisyenler kayıt dosyasını hazırlamada öğrencilere yardımcı olurken, sadece 5 dakika süren kayıt işlemi sonunda öğrencilere yeni kimlikleri veriliyor.
Merkezi Yemekhane’de kayıt işlemlerini yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Burada bir açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 2013-2014 eğitim öğretim döneminde üniversitelerini kazanan öğrencileri kutlayarak YYÜ’de güçlü eğitim kadrosuyla öğrencileri geleceğe hazırlamak için her türlü çalışmanın yapıldığını kaydetti. Öğrencilerin kendileri için birer kutsal emanet olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Battal, amaçlarının öğrencilerle beraber gelecekte daha güçlü bir Türkiye oluşturmak olduğunu vurguladı. Gerek yeni yurtlarıyla gerek güçlü akademik kadrosu ve alt yapısıyla YYÜ’de öğrencilerin her türlü ihtiyacının karşıladığını belirten Rektör Prof. Dr. Battal, kontenjanların yüzde 95’in üzerinde bir oranla dolduğunu açıkladı.
Üniversite eğitiminin en önemli paydaşının öğrenciler olduğunu ifade eden Rektör Battal, “YYÜ eğitim öğretim programlarında, sosyal faaliyetlerde ve üniversitenin işleyişine dair tüm konularda öğrencilerin tam katılımı ve geri bildirimleri ile desteklenen bir eğitim öğretim modelini benimsemiş bir üniversitedir. Bunun için öğrencilerimiz üniversitemiz senatosunda temsil edilmekte, öğrenci temsilcilikleri, kulüpler ve organizasyonlarla kendilerini ifade edebilmektedirler. Ayrıca su sporları merkezimiz, tenis kortlarımız, atletizm sahamız ile öğrencilerimize sportif faaliyet imkanının yanında yıl boyunca çok sayıda sosyal-kültürel etkinlikte düzenliyoruz. YYÜ’yü tercih edip kayıt hakkı kazanan bütün öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.
YYÜ’de 2-3 Eylül Eğitim Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Özalp Meslek Yüksekokulu, 3-4 Eylül
Güzel Sanatlar Fakültesi, Van Meslek Yüksekokulu, Van Sağlık Yüksekokulu, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi,
4-5 Eylül Erciş Meslek Yüksekokulu, Başkale Meslek Yüksekokulu, Gevaş Meslek Yüksekokulu, Erciş İşletme Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, 5-6 Eylül Tıp Fakültesi, Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi kayıtlarının yapılacağı belirtildi.

Bakmadan Geçme