YYÜ AÇILIMI HEYECAN YARATTI

İlhan Siyahtaş  / Berk İlhan
Yıllarca Van'dan kopuk, içe dönük kapalı yönetim anlayışı nedeniyle Van toplumu tarafından sürekli olarak eleştirilen Yüzüncü Yıl Üniversitesi geçen hafta eski anlayışı temelden yıkacak bir ilke imza attı. YYÜ yönetimi sanayicinin ayağına giderek,  ümit veren örnek üniversite anlayışı sergiledi.  
Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Taşdemirler Un Fabrikası'nda gerçekleşen ilgi gören toplantıda, Doğu Anadolu Un Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin sorunlarını dinleyen ve üniversiteyi ilgilendiren konularda çözüm yolları arayacağını belirten Prof. Dr. Battal, çok daha güçlü hale gelen üniversitenin elde ettiği birikimi kentteki bütün sektörlerle paylaşmak istediklerini belirterek, "Van'ımız, bölgemiz ve ülkemiz için, yapılanları daha da iyi bir hale getirmek için üniversite olarak biz rahatsız edilmek istiyoruz. Toplantıya da rahatsız olmak için geldik. Biz üniversitede oturup sadece yayın yaparak, makale yazarak akademisyenlik yapmak istemiyoruz. Bizim amacımız, Van'da yetişen buğdayı, bizim un fabrikası sanayicimize kullandırabileceğimiz aşamaya getirmektir"  ifadelerini kullanmıştı. 
Van'a bilimin ışığında yol göstermek, öncülük yapmak üzere kurulan üniversitenin 30 yıl sonra Vanlı girişimcilerle buluşmasının önemli olduğunu anlatan Doğu Anadolu Un Sanayicileri Derneği ve Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Meclis Başkanı Ata Altay geçen hafta yapılan toplantıyı üniversite- kent ilişkisi ve geleceği açısından sağlıklı yakınlaşmanın ilk adımı olarak değerlendirdiklerini söyledi.  Üniversite yönetiminin bir un fabrikasında senato üyeleri ile birlikte toplantı yapmasının Van'da iş adamları arasında heyecan ve memnuniyetle karşılandığını ifade eden Altay  "  Kurumlar arasında dayanışma bilgi paylaşımı önemlidir.  Un sanayicileri olarak Rektörümüz ve senato üyelerimiz ile bir araya gelmeyi önemsiyoruz.  İlimizin ekonomi ve sosyal gelişimi için yararlı güzel bir dayanışma sağlandı. Bu birliktelik üretime, kaliteye,  istihdama, vizyona zaman içinde yansıyacaktır.  Temennimiz üniversitemizin bundan sonra diğer sektörleri de ziyaret ederek ortak çalışma ruhunu oluşturulmasıdır. "

Bakmadan Geçme