Yunanistan’ın kader günü

AB liderleriyle bugün yapılacak zirvede anlaşma çıkmazsa Yunanistan Avro bölgesini terk etme riskiyle karşı karşıya kalacak.

Yunanistan hükümeti bugün Avripa Birliği liderleriyle acil zirve yapacak. Yunanlı bir bakan acil AB zirvesi öncesinde alacaklılara yeni öneriler sunacaklarını söyledi.

Bugün yapılacak zirvede anlaşma çıkmaması halinde Yunanistan, Avro bölgesi ve hatta AB’yi terk etme riskiyle karşı karşıya kalacak.

ABD Hazine Bakanı Jacob J. Lew, anlaşma sağlanmamasının korkunç bir ekonomik gerileme getireceğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras dün kritik zirve öncesi stratejiyi belirlemek için kabineyle bir araya geldi. Yunanistan Devlet Bakanı Alekos Flambouraris Yunan medyasına yaptığı açıklamada, Avrupa Merkez Bankası’nın Yunanistan’ın bankalarının çökmesine izin vermeyeceğine inandığını da söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Yunanistan ve alacaklıları arasında anlaşmaya varılması gerektiği uyarısında bulundu. Merkel aksi takdirde zirvede herhangi karar alınamayacağını kaydetti.

1.6 milyar Avroluk IMF kredisinin geri ödemesi konusunda, Yunanistan’ın bir anlaşmaya varma veya ödeyemeyeceğini ilan etmek için iki haftadan az zamanı var.

Bakmadan Geçme