Yunan halkı bankalara akın etti

Euro Bölgesi maliye bakanları tarafından Yunanistan’ın 30 Haziran’da ödemesi gereken borç ödemeleri için ek süre talebinin reddedilmesinin ardından tedirginliğe kapılan halk, bankalara akın ederek ATM önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yunanistan ile uluslararası kredi veren kuruluşlar arasında anlaşma sağlanamamasının ardından Yunanistan ile Euro Bölgesi arasındaki ipler kopma noktasına geldi. Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras Cuma günü uluslar arası kreditörlerin yeni yardım paketi için hayata geçirilmesini istediği tasarruf önlemlerini referanduma götüreceğini açıklamış, Yunan parlamentosu da referandum kararına yaptığı oylama ile yeşil ışık yakmıştı. Referandum kararının ardından Euro Bölgesi maliye bakanları da Yunanistan’ın 30 Haziran’da ödemesi gereken borç için ek süre talebini reddetmişti. Tüm gelişmeler üzerine ülkede yaşanan tedirginlik her geçen gün artarken, halk endişe içinde banka ATM’lerine yöneldi. Belirsizliğin artması üzerine huzursuz olan ve paralarını bankalardan çekmek isteyen Yunan halkı, bankaların yarın açılmaması endişesi ile ATM önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Atina sokaklarında hissedilen endişenin yerini korkuya bırakmasının ardından vatandaşlar bankalardaki paralarını çekmeye başladı. Ülkelerinin batma durumu ile karşı karşıya kaldığını vurgulayan vatandaşlar, bankalardan para çekimlerine limit gelme endişesi yaşadıklarını belirtti.
Yunanistan’da bu gelişmeler yaşanırken, Avrupa Merkez Bankası bugün düzenlediği oturumda Yunan bankalara acil likidite desteğine devam etme kararını aldı.  

Bakmadan Geçme