• Haberler
  • Güncel
  • Yol ve kaldırım işgalinde bulunanlar hakkında yasal işlemler yapıldı

Yol ve kaldırım işgalinde bulunanlar hakkında yasal işlemler yapıldı

İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yol ve kaldırım işgallerine karşı yürüttüğü denetimlerini kesintisiz şekilde sürdürüyor.

Yurttaşların kamusal alanları güvenli ve engelsiz bir şekilde kullanabilmesi amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde, işgale sebebiyet veren unsurlar kaldırılarak gerekli yasal işlemler uygulandı.

Çalışmalar kapsamında, Hafiziye Mahallesi Umman 1. Sokak üzerinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik yapılan denetimlerde, kamuya ait yol ve kaldırım alanlarını işgal eden malzemeler kaldırılarak, ilgili işletmelere yazılı uyarı formları tebliğ edildi. Denetim esnasında, işgalin tekrarı halinde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca cezai işlem uygulanacağı bilgisi ilgili işletmelere iletildi.

Benzer şekilde, Bahçıvan Mahallesi Sıhke Caddesi Selçuk Ecza Deposu civarı Hamza Dayı 2. Sokak’ta faaliyet gösteren esnaf tarafından gerçekleştirilen yol işgaline ilişkin gelen şikâyet doğrultusunda, zabıta ekiplerimiz bölgeye intikal etmiş, işgal oluşturan malzemeler kaldırılmış ve inşaat firması hakkında işgaliye cezası uygulanmıştır.

Ayrıca, Bahçıvan Mahallesi Hamza Dayı Sokak üzerinde yürütülen denetimlerde de benzer şekilde yol ve kaldırım işgaline neden olan unsurlar kaldırılarak, İşgalin devamı halinde yasal işlemlerin uygulanacağı yönünde bilgilendirme yapıldı.

İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yurttaşların ortak kullanım alanlarını etkin ve adil bir biçimde kullanabilmesini sağlamak amacıyla denetim faaliyetlerini sürdürecek. Yol ve kaldırım işgaline karşı yürütülen çalışmalar, ilçe genelinde belirli bir planlama çerçevesinde devam edecektir.

Yorumlar 1
80 ilimiz VAN'ı örnek alsın 09 Eylül 2025 00:34

Vay be... Van'da belediye nihayet bir ara sokakta kaldırım işgali yapan bir esnaf bulmuş... Van'da on binlerce iş yeri ve esnaf var... Sağ olsunlar herkes çok medeni ve çok duyarlı... Hiçbiri kaldırımları ve yol kenarlarını bir karış bile işgal etmiyor... Belediyelerin 365 günlük yoğun ve yaygın denetimleri sayesinde Van'da hiç işgal yok... Sadece böyle bir ara sokakta bir esnaf bu duyarsızlığı yapınca da Van belediyeleri hemen gerekeni yapıyor... Van bütün şehirlere örnek olsun.. . Belediyecilik bu, kent düzenli, şehir ferah, kaldırımlar düzenli, yayalar çok memnun, sürücüler çok memnun...

Bakmadan Geçme