YİNE KAÇAKÇILIK YİNE ÖLÜM

Türkiye'den İran’a geçerek kaçak akaryakıt getirmeye çalışan 2 Türk vatandaşından biri İran askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı.
Alınan bilgiye göre, gece yarısı İran’ın Meğmur köyüne geçerek buradan aldıkları kaçak akaryakıtla Türkiye’ye dönmeye çalışan Arif Noyan (36) ve Zeki Y.’ye (50) 243 nolu sınır taşı yakınlarında İran askerleri tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu 9 çocuk babası Noyan sırtından aldığı tek kurşunla hayatını kaybederken, Zeki Y. ise dizinden yaralandı. Silah sesleri üzerine sınıra giden Oymaklı ve Koçkıran köylüleri, yaralanan Zeki Y.’yi buldu. Yaklaşık 3 saatlik aramanın ardından ise Noyan’ın cesedi bulundu. Zeki Y. Van’aki hastaneye kaldırılırken, ölen Arif Noyan’ın cenazesi ise otopsi için Özalp Devlet Hastanesi’nden Van’a gönderildi.
Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, hükümetin Mavi Marmara olayında gösterdiği tepkinin aynısını beklediklerini belirterek, “Bu konuda hükümeti, Sayın Başbakanı, Cumhurbaşkanını göreve davet ediyorum. Mavi Marmara olayında Sayın Başbakan tepkisini nasıl gösterdiyse İran’a da bu gösterilmelidir. Sayın Cumhurbaşkanı tepkisini göstermelidir. Bu bir insanlık ayıbıdır. Bu insanlar bizim insanımızdır. Bu insanlar bu ülkede yaşayan genç kardeşlerimizdir. Bir bidon mazot için maalesef hayatlarından oluyorlar" dedi. Durmaz, Kapıköy Sınır Kapısı’nın aktif hale gelmesi halinde ve bölgenin ekonomik olarak kalkınması durumunda bu tür olayların yaşanmayacağını söyledi.
Van’da yapılan otopsinin artından Oymaklı köyünde toprağa verilen Arif Noyan’ın cenaze törenine Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz ve DTP Van Milletvekili Özdal Üçer de katıldı. Öte yandan, İran topraklarında hayatını kaybeden Arif Noyan’ın cenazesinin 200 metre ilerideki sınır hattına bırakıldığı iddia edildi.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme