Yılmaz: Van'dan iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum

Van'ı ziyaret ederek seçim bürosunu hizmete açan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Medeni Yılmaz, '31 Mart tarihinde sandık başına gideceğiz. Van'da birbirinden kıymetli belediye başkan adayları gösterdik. Van'ın sorunları her geçen gün büyüyor. Van'ı DEVA belediyeciliğiyle buluşturmak istiyoruz. Vanlılardan belediye başkan adaylarımız için destek istiyoruz. Allah'ın izniyle Van'ı hak ettiği yere yere getirmek için gayret sarf edeceğiz. Seçimde Van'dan iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum' dedi.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler için kahvaltıcılar sokağında seçim bürosunu hizmete açan DEVA Partisi, seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı. Görkemli açılışa DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Medeni Yılmaz, DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Erkan İrven, DEVA Partisi Van İl Başkanvekili Sinan Akdoğan, ilçe belediye başkan adayları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Yılmaz: Van'dan iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum

AKDOĞAN: SEÇİME EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANIYORUZ

Açılışta konuşan DEVA Partisi Van İl Başkanvekili Sinan Akdoğan, “Seçim ofisimizin adaylarımıza ve Van’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Sevgili gönüldaşlarımız ve kıymetli katılımcılar, 31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Av. Erkan İrven başta olmak üzere, İpekyolu Belediye Başkan Adayımız Cahit Kundakçı, Tuşba Belediye Başkan Adayımız Mustafa Erad, Edremit Belediye Başkan Adayımız Afet Kuşman Özkaçmaz ve diğer ilçe belediye başkan adaylarımız sahada ekipleriyle birlikte çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.  31 Mart tarihine kadar sıkmadık el, dokunmadık yürek bırakmayacağız. Seçime en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Belediye başkan adaylarımız sahada kendilerini ve projelerini anlatıyor. Partimize ve Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan Beye büyük bir teveccüh olduğunu görüyoruz. İnşallah 31 Mart tarihinde Van’da iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz. İddialı bir şekilde sahadaki çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.  Bugün de yoğun bir katılımla seçim ofisimizin açılışını yaptık. Kıymetli katılımcılar, ülke olarak maalesef zor bir süreçten geçiyoruz. Onun için 31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri büyük bir önem taşıyor. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın da belirttiği gibi, biz Deva Partisi olarak yerel seçimlere en hazırlıklı partiyiz. Göreve geldiğimizde bütün eylem planlarımız hazır. Parti logomuzla ilk seçimimize giriyoruz. Siyaset bir hizmet yarışıdır. Biz öyle görüyoruz. Bir savaş değil. Siyasette partiler düşman da değil. Sadece rekabet içerisinde olurlar.   Bu minvalde başta Van’ımız olmak üzere, ülkemizin her bir tarafında seçime girecek olan bütün DEVA adaylarına başarılar diliyorum. DEVA Partisi adayları kadrolarıyla, planlarıyla, projeleriyle Türkiye'nin en hazır siyasi partisidir. İnşallah 31 Mart’ta güzel sonuçlar elde edeceğiz. Rabbim çıktığımız bu yolda bizleri muvaffak etsin” dedi.  

Yılmaz: Van'dan iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum

İRVEN: ÜLKEDE İŞLER YOLUNDA GİTMİYOR

Daha sonra konuşan DEVA Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Erkan İrven, “Ekonominin devası, emeklinin devası, gençliğin devası, ülkemizin ve Van’ımızın devası, genel başkanımız Ali Babacan’ın liderliğinde kurulan DEVA Partisi çalışmalarını kıymetli bir şekilde sürdürmektedir. Bugün DEVA Partisi iktidar olmayı en çok hak eden partidir. Kurulduğu günden bu yana ülkemizin kalkınması için gayret sarf etmektedir. Diğer partilere baktığımız zaman hiçbirinin eylem planı bulunmamaktadır. DEVA Partisi 23 eylem planı ortaya koyarak her an seçim olacakmış gibi herşeye hazır bir partidir. Tarım ve hayvancılık eylem planıyla başlayan eylem planımızda ilk 90 gün, 180 günde yapılacak tüm işler kalem, kalem yazılmıştır. Bu vesileyle DEVA Partisi ülkeyi gerçekçi ve adil şekilde yönetecek partidir. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Hukuk, ekonomi, demokrasi, sağlık, tarım, hayvancılık alanında ciddi problemlerle karşı karşıya kalmıştır. Yapılan araştırmalarda ülkemiz hukuk endeksinde dünyada 117. sıradadır. Bu bizim için büyük bir ayıptır. Ekonomi alanında emeklilerimiz 10 bin liraya mahkum bırakıldı. Emeklilerimiz torunlarıyla yüz yüze gelemiyor. İnsanlarımız kirasını ödeyemiyor. AK Parti 2023 hedeflerinde dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine gireceğini vadediyordu. Böyle bir şey gerçekleşti mi? maalesef bugün ekonomi de diplerdeyiz. Demokrasi sıralamasında ülkemiz dünyada 103. sıradadır. Kolombiya gibi bir ülke 53. sıradayken Türkiye’nin 103. sırada olması bizim için çok üzücüdür. Aynı zamanda Meclis’te çıkarılan 2024 bütçesine baktığımızda tarım ve hayvancılığa ayırılan destek faize ayırılan desteğin yanında çok komik kalıyor. Ülkede işler yolunda gitmiyor. Genel Başkanımız ülkemiz ve Van’ımız için bir değerdir. Halkımızın genel başkanımıza teveccüh göstermesi gerekiyor. Ülkemizin ve ilimizin sorunlarını sadece DEVA Partisi çözer. Yerel seçimlerde inşallah Van’ı DEVA belediyeciliğiyle buluşturacağız. Van’ımızın sorunlarına baktığımızda belediye hizmetlerine erişemiyor. Trafik sorunu artık insanlarda bıkkınlık yarattı. İşsizlik sorunu her geçen gün büyüyor. İş bulamayan gençlerimiz batı illerinde hayatlarını kaybediyorlar. Çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz ama istihdam noktasında çok zayıfız. Van’ımız en yoksul iller arasında yer alıyor. İnsanlar su faturalarından dolayı icraya veriliyor. Su fiyatları elektrik faturalarıyla yarışıyor. Kimse hesap sormadığı için mi böyle yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı. 

Yılmaz: Van'dan iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum

İRVEN: VAN’I TEMİZ YÖNETMEYE TALİBİZ

Av. İrven konuşmasının devamında “Biz Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine talibiz. Onun için çok güzel projeler hazırladık. Bazı projelerimize değinmek istiyorum. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çeşitli alanlarda gıda, giyim, hazır su, tarım ve hayvancılık v.s. A.Ş. gibi ticari iştirakler oluşturarak, hemşehrilerimizin ucuz ve kaliteli ürünlere ulaşımını kolaylaştırarak, istihdam alanları oluşturacağız. İlk etapta 5 bin genç işsize istihdam alanları yaratacağız. Van Gölü’müzü koruyup, çevresinde gerekli ıslah çalışmalarını yapacağız. Halk ekmek üretim ve satış büfelerinin altyapısını güçlendirecek, sayılarını arttıracak halk ekmeği vatandaşlarımıza maliyetine vereceğiz. Kentimizde yeni bölgeleri imara açarak, depreme dirençli, konforlu yeni bir Van inşaa edeceğiz. Van halkına içme suyunu yüzde 50 indirimli vereceğiz. İhtiyaç sahibi 10 bin haneye 3 bin lira maddi destek sağlayacağız. Kent trafiğini rahatlatmak adına çok katlı otoparklar inşaa ederek, köprülü kavşaklar yaparak, alternatif yollarla çileye dönen trafik sorununa deva olacağız. İhalelerimizi şeffaf ve kamuoyuna açık bir şekilde yapacağız. Cadde ve sokakları, modern şehre yakışır hale getireceğiz.  Van’ı DEVA belediyeciliğiyle buluşturacağız. Genel Başkanımızın liderliğinde ülkemizi ve Van’ımızı hak ettiği yere getireceğiz. Bu seçimler ülkemiz ve Van’ımız için çok önemli, herkesin oy kullanırken ellerini vicdanlarına bırakmalarını istiyoruz. Van’ımız için kim faydalı olacaksa onlardan yana oy kullansın. Ben Vanlı biri olarak halkımızın desteğini istiyorum. Teşkilatımızla seçime kadar kapı kapı dolaşıp kendimizi halkımıza anlatacağız. İnsanlarımız ülkedeki sorunları göz önünde bulundurarak sandığa gitmeli. Doğru adaylardan yana tercihlerini kullansınlar. İktidara ders verilmezse çok büyük sorunlar bizleri beklemektedir. Belki akaryakıt 80 liraya ulaşacak, dolar 60 lirayı görecek. Biz Van’ı temiz yönetmeye talibiz” diye konuştu. 

Yılmaz: Van'dan iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum

KAYA: VAN’A DEVA BELEDİYECİLİĞİNİ HEP BİRLİKTE GETİRECEĞİZ

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, “Gönlü Van Gölü kadar engin, duruşu Van Kalesi kadar kudretli, yürekli Vanlı kardeşlerimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Seçim koordinasyon merkezimizi halkımızın hizmetine açtık. Emek veren herkese çok teşekkür ederim. Partimizin kurulduğu ilk günde bu yana ülkemizin içinde bulunduğu karanlığa itiraz eden, gür sesiyle ben buradayım diyen, bizleri yalnız bırakmayan, kuruluşumuzdan bu yana kapı, kapı dolaşarak emek veren Vanlı kardeşlerime, yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu karanlıktan çıkarmak için gece gündüz durmadan, yorulmadan büyük bir gayretle, şevkle başladığımız bu yolculuğun ilk durağı 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerdir. İnşallah 31 Mart seçimlerinde pırıl, pırıl, tertemiz adaylarımızla Van’a DEVA belediyeciliğini hep birlikte getireceğiz. Van’ın makus talihini pırıl, pırıl, tertemiz adaylarımızla ortadan kaldıracağız. Türkiye çok zor süreçlerden geçiyor. Adalet, ekonomi yerlerde, artık açlık sınırıyla baş başa kalmış milletimizin içinde bulunduğu zor süreçten ayağa kaldırmak boynumuzun borcudur. Allah’tan başka hiçbir güç de bizi yolumuzdan döndüremez. Yerel seçimlerde iktidara hep birlikte cevap vereceğiz. Yerel seçimlerde evladına ayakkabı alamayan babalar için, işsiz evladına kahırlanan anneler için, kaderine terk edilmiş emeklilerimiz için, kepenk kapatan esnaflarımız için hep birlikte iktidara sarı kart göstereceğiz. Tabi bize soruyorlar, kırmızı kartı neden gösteriyorsunuz? İnşallah kırmızı kartı da genel seçimlerde göstereceğiz. Pırıl, pırıl, tertemiz adaylarımızı Vanlıların gönlü engin yüreğine teslim ediyorum. İnşallah Van’ı DEVA belediyeciliğiyle buluşturacağız. Vanlılara bu konuda güveniyorum” dedi.

Yılmaz: Van'dan iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum

YILMAZ: ÜLKEMİZİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR SEÇİMDİR

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Dr. Medeni Yılmaz, “Maalesef çok zor günler yaşıyoruz. Ülkemiz belki de hiç bu kadar zor bir süreci yaşamamıştır. Hukukta, adalette, sağlıkta, ekonomide, birçok alanda şu an dibe vurmuş durumdayız ama bunların en önemlisi de ülkemiz hiç olmadığı kadar kutuplaştırıldı. Neredeyse ülkenin bir yarısı diğer yarısına düşman edildi. En tehlikeli şey budur. Bu açlıktan da, ekonomik sıkıntılardan da, diğer sıkıntılardan da önemlidir. Maalesef bu iktidar eliyle yapılıyor. İktidar mensupları ve ittifakları kendi iktidarlarını sürdürmenin zeminini ülkenin kutuplaşması üzerine kurmuş, bundan daha büyük kötülük olamaz. Bizdenseniz çok iyisiniz, herşeye layıksınız, herşeyi hak ediyorsunuz ama bizden değilseniz hiçbirşey hak etmiyorsunuz. Ülkenin düşmanlarısınız ve bu ülkeye kötülük yapıyorsunuz. Böyle bir zihniyet maalesef Türkiye’de yönetim kademesindedir. DEVA Partisi olarak kurulmamızın amacı ülkemizin yaşamış olduğu sorunları çözmek içindir. Ülkemiz için gerçekten dertli olan insanlarla bir araya gelerek aylarca konuştuk, çözüm önerileri sunduk. Ülkede birçok parti var. Biz asla ülkemizin ihtiyacı olmayan hiçbir işin içini girmedik. Tamamen ülkemizin ihtiyacı olan işlere kafa yorduk. Herkesi kucaklayan, herkesin kendini içerisinde bulabileceği bir anlayışla hareket ediyoruz. Onun için DEVA Partisi kurulurken, kendisini merkezde tarif eden parti olarak kuruldu. Bu Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu birşeydir. Herkesi kucaklayan, herkese eşit mesafede duran ve herkesi bu ülkenin çok kıymetli, çok değerli evlatları olarak gören bir partidir. Kurulduğu günden bu yana parti programında bunları hep ön planda tuttu. DEVA Partisi programının ilk sayfasına baktığınız zaman hukuk, adalet, eşitlik, özgürlük, kardeşlik yazar. Bunlar olmazsa olmazdır. Hukuk bir ülkenin, bir devletin üzerinde durması gereken en önemli temeldir. Bu temel üzerinde ülke kurulur. Haklı olarak yolunuz mahkeme düştüğü zaman, yargıya düştüğü zaman gönül rahatlığıyla gidip hakkınızı arayabiliyor musunuz? Bu çok önemli bir handikaptır. İnsanlarımız hiçbir konuda gönül rahatlığıyla hakkını arayamıyor. İnsanlar çocuklarının, evlerinin ihtiyaçlarını gönül rahatlığıyla yapabiliyor mu? Cumhurbaşkanımızın emekliler için söylediği istenen zammı verirsek ülkede bir tek çivi çakamayız sözleri ekonomide ne kadar kötü olduğumuzun itirafıdır. Ülkenin ekonomik olarak geldiği durumu bundan daha iyi izah edebilecek başka biri yoktur. Dolayısıyla şu an önemli bir seçim arifesindeyiz. 31 Mart tarihinde sandık başına gideceğiz. Bu seçimde eğer iktidara bir daha onay verirsek yaptıklarının hepsini onaylıyoruz demektir. Hukuksuzluğu, adaletsizliği onaylıyoruz demektir. Ekonomide yapılan tüm yanlışları, geçim sıkıntılarını, gelir adaletsizliğini kabul etmiş olacağız. Onun için bu konuda herkesi uyarmak zorundayız. Bizim seçime kadar zamanı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Ülkemizin geleceği açısından önemli bir seçimdir. Artık halkımız iktidara gereken dersi vermelidir. Seçime kadar güçlü bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Van’dan iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. 
Konuşmaların ardından seçim bürosu vatandaşların hizmetine açıldı. 

Yılmaz: Van'dan iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum

Bakmadan Geçme