Yeni Oluşum Derneği'nden gazetemize ziyaret

İlhan Siyahtaş
İzmir'den Van'a kardeşlik projesi kapsamında gelen dernek yönetici ve üyeleri gazetemiz İmtiyaz Sahibi Erdal Perihan ve Yazı İşleri Müdürü İkram Kali ile sohbet ederek ziyaretleri hakkında bilgi verdiler.
İzmir Yeni Oluşum Derneği üyeleri, Doğu-Batı kardeşliğini pekiştirmek istediklerini, tespit edilen muhtaç ailelere yardımda bulunmak için Van'da olduklarını ifade ettiler.
Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü İkram Kali İzmirli konuklara Vansesi'nin kuruluşu, yayın politikası hakkında bilgi vererek dernek çatısı adı altında yapılan yardımların, çabaların kardeşlik adına önemli olduğunu söyledi.
Yeni Oluşum Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Esma Türkoğlu, derneklerinin İzmirli gönüllü kadınlar tarafından kurulduğunu belirterek, "Derneğimiz tarafından çeşitli yardımlar ve burslarımız var. Doğu-Batı kardeşliğini pekiştirmeye çalışıyoruz. Bu çorbada bizimde tuzumuz olsun istedik. En Yakın zamanda Van'da 200 aileye yardım dağıtacağız. Bu yardım ile ilgili Van Sevgi Kadınlar Derneği ile görüşüyoruz.  Onlar bize bu konuda yardımcı oldular. Ailelere ilk aşamada 150 TL'lik BİM market yardım çeki ve kırtasiye yardımı ve çocuk giyimi yardımında bulunacağız. Yardımdan çok kardeşlik ve gönül diyalogu kurmaya çalışıyoruz. Bu amaçla kardeş aileleri İzmir'e davet etmek istiyoruz. Daha sonra tekrar Van'ı ziyaret etmeyi düşünüyoruz. " dedi.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme