Yeni bir yüksek lisans ve doktora mevsimi

Televizyon haberlerini izliyorum. Ekrandaki kanalda'Hacettepe Üniversitesi 2019-20 güz dönemi lisansüstü başvuru detayı ve kontenjanları yayınlandı. …ODTÜ yüksek lisans ve doktora öğrencisi başvuru şartları neler?' altyazısıyla bir haber geçiyor.

Televizyon haberlerini izliyorum.

 

Ekrandaki kanalda"Hacettepe Üniversitesi 2019-20 güz dönemi lisansüstü başvuru detayı ve kontenjanları yayınlandı. …ODTÜ yüksek lisans ve doktora öğrencisi başvuru şartları neler?" altyazısıyla bir haber geçiyor.

 

Demek ki, üniversitelerimiz yeni dönem için yüksek lisans ve doktora başvuru koşullarını açıklamaya; başvuruları kabul etmeye başladılar.

 

Demek ki, bu dönemde de kendilerine kariyer olarak bilim insanlığını seçenler ile çeşitli nedenlerle bu eğitimlere gereksinim duyanlar ALES, YDS sınav sonuç kayıtlarını, lisans ve yüksek lisans not çizelgelerini ve diğer belgeleri hazır hale getirdiler, getiriyorlar; üniversitelerden yapılan açıklamaları dikkatle izliyorlar; kendilerine uygun alanlara başvurularını gerçekleştiriyorlar.  Bir kısmı gecesini gündüzüne katarak çalışmaya, katılacağı yazılı ve sözlü sınavlara hazırlanmaya başladı.

 

Akademisyenlik saygın ve çok cazip bir meslek. Böyle bir mesleğe talebin yoğun olması da gayet normal.

 

Eğitimli ve işsiz insan sayımız çok ve sonunda ekmek olan her yer gibi bu alanda da rekabet yoğun.

 

Bana sorarsanız, anne babalar çoktan duaları arasına lisansüstü sınavlarına aday olan evlatlarını eklediler bile.

 

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme