Emine Aktaş

Çok Mu Zor?

Emine Aktaş

Her gün ayan günü bekleyip, güneşin tüm sıcaklığını samimiyetiyle yoğurup, renkleriyle birleştirip, etrafı hem kokusuyla sarıp hem huzur veren görüntüsüyle muazzam bir görsel şölen sunan çiçeği koparmadan sevmeye çalışmak ÇOK MU ZOR?

***

Gerek minnoşluğuyla gerek yumuşacık sesiyle bazı günler evden çıkışımızla arkamızda beliriveren, bazen caddenin bir tarafından diğer tarafına koştuğunu gördüğümüz kediyi sevmek, ona, YÜCELER YÜCE' sinin bize bahşettiği en güzel hediye olan merhametimizle başını okşamak ÇOK MU ZOR?

***

Her ihtiyacımızı karşılayabilmemiz için bize verilen doğayı, yaşadığımız çevreyi korumak ya da normalde asla bir insanın yere atmaması gereken hem etrafa kötü kokular yayan hem de çevremizi kirleten çöpü gördüğümüzde yerden kaldırıp on metre ileriye yerleştirilen çöp kutusuna atmak ÇOK MU ZOR? Bakkaldan aldığımız çikolatanın poşetini en fazla bir dakika yanımızda taşıyıp onun ait olduğu yere atmak ÇOK MU ZOR?

 

***

 

Bu dünya da en güzel en hayırlı bir şekilde yaşayabilmek için bize hediye edilen bu ömrü güzelleştirmek adına anlamlaştırmak adına hayatımızı, karşıdan karşıya geçmeye çalışan yüzündeki çizgilerin her birinde bir hayatı anlatan kırışıklığa sahip yaşlı teyzeyi, yaşlı amcayı gördüğümüzde kolundan tutup karşıya geçirdiğimizde belki günlerce bize iç huzuru yaşatacak sıcacık, samimi kelimelerle dolu duaya nail olabilmek ÇOK MU ZOR?

 

***

 

Sabah uyanınca geceden yaşanılan tüm olumsuzlukları tüm kırgınlıkları unutup güzel bir söz kullanarak tüm güzelliğiyle yeni doğan güne başlamak ÇOK MU ZOR?

 

***

 

Bir nefeslik ömrümüzün kaldığını bilerek yardıma muhtaç birine el uzatmak ya da yolda acıktığını gördüğümüz biriyle simidimizin bir parçasını paylaşıp en mükemmel yapılan resimlerin bile imreneceği o yardımlaşma tebessümün şahidi olmak ÇOK MU ZOR?

 

***

 

ÇOK MU ZOR bunları yaşamak, yaşatmaya çalışmak ÇOK MU ZOR?

Yazarın Diğer Yazıları