Ümran Öztürk

Hoş geldin hüzün, merhaba aşk…

Ümran Öztürk

O sihirli sözcükle söze başlamak, tanışmak ne güzeldir "Merhaba" demek.

Farsça kökenli bir kelime olan merhaba  " benden size zarar gelmez" anlamını taşıyan en güzel sözcük tür.  Bu yüzden olsa gerek merhaba sözcüğünü oldum olası çok severim.

Merhaba; İnsanın içine güven duygusu veren bir söylem. Bir kapı açıyor ve sizi içeri buyur ediyor.  Korkma bana güven, mesajını daha ilk baştan alıyorsunuz .

Tıpkı hoş geldin kelimesi gibi sıcacık bir kelime. "Ne iyi etin de geldin seni bekliyordum" gibi kapalı bir mesaj veren bu kelimeye bir de hüzün eklersek,  bu kez  "hoş geldin hüzün" olur ve bu kelime bize  aşktan gizli bir kaçışı işaret eder. Yani aşkla aranız açılmıştır. Hüzün artık yanı başınızdadır.

Hangi mevsimde olursanız olun yüreğinize hüzün geldiyse eğer, siz eylülü yaşıyorsunuzdur. Oturtun onu başköşeye. Göz kapaklarınızın altına gizlenmiş hüzün artık göz bebeklerinizin içindedir. Aslında o, ona en çok yakışan ve hep olmak istediği yerdedir, siz kovmadıkça da gitmeyecektir. Bunun için güçlü bir aşk, güçlü bir duygu gerekir hüznün tekrar göz kapaklarının altına saklanması için. Ama sever öyle; göz bebeklerinin içine oturup kalmayı. Ne çok sever yarım kalan o büyük aşkı yazıp tarihin tozlu raflarına sıralamayı. İşte tam o sırada o sıcak, o içten, o güven veren merhaba gelir de sizden bir hoş geldini alırsa, hüznün gitme zamanı gelmiştir.

Size elveda derken bile çok uzakta değilim her an yine gelebilirim, sen bu merhabaya çok da güvenme der gibi gizlendiği yere tekrar çekilir. Artık sizin gizli özneniz göz bebeklerinizde yerini almıştır.

 

 

 MERHABA AŞK…

Ellerinizi terleten, yüreğinizi titreten, ayaklarınızı yerden kesip bulutlarda gezdiren gizli özneniz inceden inceye, usulca sızmıştır yüreğinize.

 Yüreğinizi rehin alana kadar yayılır tüm hücrelerinize. Ve usulca "hoş geldin kalbime aşk" diye fısıldarsınız. Artık takvim de, saat de, yelkovan da, akrep de onu gösteriyordur. Yattığınız gecede, kalktığınız sabahta, gözünüzü açtığınızda ilk aklınıza gelen odur. Artık iki kişilik düşünürsünüz her şeyi. Hayallerinizde, dualarınızda gelecekle ilgili kararlarınızda hep iki kişisiniz. Sonsuza kadar sürsün hiç bitmesin istersiniz. Adının geçtiği her yerde yüreğinizin çarpması, tüm güzellikleriyle yüreğinize bulaşması sizin bir parçanız olmaya yetmiştir. Çünkü aşkın yüreğinize çok yakıştığını düşünürsünüz.

 Her şey gibi onunda ömrü biter. Birkaç zaman yargılarsınız biraz kendinizi, biraz onu. Sonra başa sarar sarar sorgularsınız. Noktayı koyduğunuzda yani her şey bittiğinde ise hayatı rölantiye almak istersiniz. Yine hüzün gelir göz bebeklerinize oturur, belki de yıllar sonra hoş geldin demek için bir merhaba beklersiniz. Ama şimdi hüznün zamanı "hoş geldin hüzün"…

Haftaya buluşuncaya dek aşkı yüreğinizde, hüznü göz kapaklarınızda saklayın…

Yazarın Diğer Yazıları