Ümit Kayaçelebi

Yaşar Adıyaman'ı da Kayseri'ye uğurladık

Ümit Kayaçelebi

Şu  ölümlü dünyada insanlar tıpkı kuş misali bu gün burada bir de bakıyorsun yarın bir başka yerde.

Yakın zamana kadar sevgili Yaşar Adıyaman ile birlikteydik, Van Şair ve Yazarlar Birliği çatısı altında gerçekten kelimenin tam manası ile güzel günlerimiz oldu.

Hayat bu hele işin içerisinde bir de memuriyet olunca yarın nerede olacağınızı siz de bilmiyorsunuz.

Allah yolunu açık etsin genç, dinamik, heyecanlı, cevval bir kardeşimizdi arkadaşımızdı  gitti ama ardı sıra kendisinden sitayişle bahsettirecek çok güzel şeyler yaparak gitti.

Gönül arzu ederdi ki mesleki zorunluluğu olmasaydı Van’da kalsaydı belki zaman içerisinde onu çok çok farklı yerlerde görüp kendisiyle gururlanırdık. Nasip buraya kadarmış ne diyelim.

Gençtir inançlıdır hareketli bir insandır inanıyorum ki biz görmesek de  gelecek zaman içinde çok ala yerlerde olacaktır.

Yaşar Adıyaman’ı daha önceleri görmemiş ve tanımamıştım. Lakin bir Van’ın enleri yarışmasında onunla yarışırken ismini duydum. Zaten hayatının çocukluk ve gençlik yıllarını hep gurbet ellerde geçirdiğini bilahare kendisinden öğrendim.

İşte Van’ın enleri yarışması neticelendiğinde Şair ve Yazarlar  faslında birinci olunca kendisini bir toplantıda bir araya geldiğimizde gördüm ve tebrik ettim. Onun birinci olması o katılan şair ve yazarlar içinde takdire şayandır.

Ve bu vesileyle tanışmış olduk. Zaman içersinde Van Yazarlar Birliği içerisinde ben de görev alarak kendi gücüm nispetinde yardımcı olmaya çalıştım. Elimden geldiğince her daim kendisini yalnız bırakmadım.

Çok güzel birliktelikler oluşturduk sevgili arkadaşlarımızla bunun neticesi olarak çok çeşitli yerlerde Van Şair ve Yazarlar Birliği olarak etkinlikler ardı ardına gelmeye başladı.

Ancak bunlar yapılırken hep şimendifer olma görevi hep sevgili Yaşar kardeşime düştü. Ne yalan söyleyeyim Van’da Van Şair ve Yazarlar Birliği her yerde sitayişle bahsedilmişse onun payı çoktur.

2017-2022 yılları arasında Van’daki onlarca lisemize giderek oralarda şair ve yazar arkadaşlarımız öğrencilerle buluştu. O kadar çok okula gidildi ki şu anda yazmaya kalksam uzun bir liste olur.

Büyükşehir, İpekyolu, Tuşba Belediyelerinin bir çok projesine imza atıldı  ve proje kapsamanda Van’ın çeşitli okullarına gidilerek etkinler düzelendi.

Sadece bu kadar mı? Elbette değil..

Bunun yanı sıra İstanbul’a kadar gidildi ve orada şiir dinletisi yapıldı. Van’ın kazaları Gevaş, Çatak, Bahçesaray, Erciş, Gürpınar, Özalp, Muradiye de Van Şair ve Yazarlar birliği olarak okullarda ve halka açık şiir ve müzik dinletileri icra edildi.

Bütün bunların yanı sıra Van’da düzenlenen kitap Fuarlarında Van Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla Van Şairler ve Yazarlar Birliği olarak kendi standımızda yazarlarımızla şairlerimizle bizde varız dedik.

Bu kadarla da yetinmedik kendi alanımızda olmasa bile bir sosyal yardımlaşma kurumu gibi kendimizi vicdanen mesul hissederek yurdumuzda  vuku bulan Elazığ, İzmir depremlerinde çığ felaketlerinde kendi gücümüzce maddi yardımlarda bulunarak Van Şair ve Yazarlar Birliği olarak bu dar ve zor günlerinizde sizin yanınızdayız yalnız değilsiniz dedik.

Vansesi Gazetesine de ayrı bir parantez açıp tüm yazarlar adına teşekkür ederiz. Mavi şehrin kalemleri hala bu güne kadar devam etmektedir.  Burada en çok emek veren Vansesi Gazetesi ve sayfanın bu günlere kadar çıkmasında Yaşar Adıyaman’ın katkıları çok büyüktür.

Hasılı kelam yazacak anlatacak çok şey var. Elbette ki  ben sevgili arkadaşlarımın hakkını gasp etmek istemem elbette onlarında benim de katkılarım katkılarımız olmuştur. Ama organizatör olarak lider olarak Yaşar Adıyaman’ın hep önde var olması başımızda olması bizi hep gururlandırdı.

Bu gün kardeşimiz vazife icabı yurdumuzun güzel bir şehrine Kayseriye gitti ama orada yine kaldığı yerden çalışmalarına devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Hususen bir şey söylemeyeyim ki mübalağa değil Yaşar Adıyaman’da 30’lu, 40’lı yaşlardaki Ümit Kayaçelebinin gençliğini hareketliliğini hep görür gibi oldum. Bu da beni gururlandırdı.

Sevgili dostum Yaşar Adıyaman Allah her daim yolunu açık etsin, istikbalde en güzel en ala yerlerde yer alacağına da yürekten inancım sonsuzdur.

Van Şair ve Yazarlar Birliği de bize onun emanetidir biz de arkadaşlarımızla yine birlik beraberlik ruhu içerisinde Van Şair ve Yazarlar Birliğinin her yerde her zaman en güzel şekilde anılması için elimizden geldiğince çalışacağız inşallah.

Gönlümüz her zaman bir ve beraber olacaktır aynen dün olduğu gibi.

Güle güle sevgili Yaşar Adıyaman.

Yazarın Diğer Yazıları