Şahin Akçap

Ortak akıl peşinde!

Şahin Akçap

Akşam mesai bitiminde bizim mahallenin Salon 66 tabelalı kahvehanesinde günün yorgunluğunu kâğıt oyunlarından birini oynayarak atmak isterken Yozgatlılar Derneği Başkanı Ünal Beyin:
"Arkadaşlar CHP İl Başkanı Devrim Bey ve arkadaşları bir sohbet için gelmek üzereler. Sizlerde katılırsanız sevinirim." Deyince oyunumuzu bırakıp tam o sırada kapıdan girmek üzere olan Devrim Kök ve arkadaşlarını saygıyla ayakta karşıladık.
Demli çaylarımızın eşliğinde başlayan söyleşi toplantısında; CHP'nin genç başkanı Devrim Kök'ü dinleyip izlerken onun görüntüsünde eskimiş ve sempatisini yitirmiş siyasileri de düşünerek umutlandım.
Gençler artık siyasete sahip çıkmalı, dinamik ve enerjik bir Türkiye için kollarını sıvamalıdır diye içimden konuştum.
Zamanın birinde Doğulu yaşlı bir milletvekili tam da memleket sorunlarının konuşulduğu sırada uyuklar. O sırada oturma alanlarının arasında dolaşan görevliler gündeme ilişkin bilgi metinleri dağıtmaktadırlar. Yaşlı siyasinin yanına gelen görevli elindeki yazılı metini vermek için şekerleme yapan hafiften dokunur. Gözlerini açan milletvekili sanır ki görevli ne içersiniz sorusu sormuştur. Hiç istifini bozmadan:
" Bana bir ayran."Der. 
Aynı milletvekili geçen zaman içinde bir başka gülümseten olayın yaşanmasına da neden olur.
Yine memleket sorunları konuşulmaktadır ve bu kez her ilin milletvekiline memleketinin en can alıcı sorunu nedir sorusu sorulmaktadır. Kürsüdeki Başkan:
"Sayın Van Milletvekili sizin sorununuz var mı? Van için isteğiniz ne?" Diye sorar.
Yaşlı ve babacan milletvekili yine uyuklarken yakalanmıştır. Tek duyduğu:
"İsteğiniz ne?" Sözcükleridir. Gözlerini kırpıştırır ya taraftaki açık pencere kanatlarını göstererek:
"Sayın Başkan zahmet olmazsa cereyan yapan pencereleri kapattırır mısınız?" Dileğinde bulunur.
Bugün biri çıksa meclis oturumlarının tutanaklarını tek tek inceleyerek ilginç ve Aziz Nesin mizahı olan olayları, gafları bulup çıkarsa sanırım ciltler dolusu kitap olur.
O akşam Salon 66 Kahvehanesinde Devrim Kök ve arkadaşları hemşericilik derneklerini dolaşarak görüş ve öneriler alıyor, yaşadıkları kentte sorunları var mı, yok mu araştırması yapıyorlardı.
Gencecik bir başkan... Tıpkı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü gibi gözlerinin içi ışık, sözlerinin içi akıl dolu.
Devrim Kök, CHP'nin tabanından gelen ve İl Başkanı oluncaya kadar alın teri döken bir delikanlı.
"Ortak akıl noktasında buluşabilmek için görüşmek, söyleşmek, öneriler sunmak gerek. Eskinin alışkanlıklarını üzerimizden atmalıyız. Sorunlara birlikte çözüm üretmeliyiz." Diyordu.
Doğru olanda buydu. Seçime bir hafta kala çıkıp oy dilenmek yerine toplumsal hayatın içindeki yurttaşla buluşup fikir alış verişi yapmak daha akılcı bir yol izlemekti.
Söz alıp konuşanlar oldu. Her soruya akılcı ve çok somut, objektif yanıtlar verdi. Söz sırası bana gelseydi:
"Gençler artık kendilerini hissettirmeliler. Ve CHP İl Örgütü de Antalya'yı sakın ola çantada keklik görüp, rehavet içine düşmemeli. Sosyal hayatta emek tüketmeyen politik çizgilerin özgeçmişleri ne kadar güçlü olursa olsun en zayıf anlarında rakiplerinin öne geçmesine neden olabilirler." Diyecektim.
Sevgili kardeşim Ömer Melli'den görev bayrağını teslim alan Devrim Kök ve arkadaşlarının iyi yolda olduklarını söyleyebilirim. Çünkü onlar ortak akıl peşindeler. Aklın peşinden yürüyenler de asla yenilmezler..

Yazarın Diğer Yazıları