Şahin Akçap

Kıyametin tarihi 21 Aralık mı?

Şahin Akçap

Bir Orta Amerika Uygarlığı olan Mayaların geride bıraktığı izlerden en önemlisi Maya Takvimi... Bu takvime göre dünyanın sonu 21 Aralık 2012.
 2012 adlı bilim kurgu filmi de Maya Takviminden esinlenerek günümüzdeki yeryüzü değişimlerine göndermeler yapan bir film olmuştu. Ancak sinemaseverlerin ilgisini çekmemiş, gişe gelirlerinde başarısız sonuçlar almıştı.
Bence insanların ilgi göstermemesinin nedeni zaten bir velvele içinde geçen hayatlarıydı.
Yani her gün televizyonda gözlerini pörtleterek bağıran, mangalda kül bırakmayan, hayhule ile ülke yöneten liderlerin umutsuzluk yükleyen saldırgan tavırlarıydı.
Yok, edilen ormanlara devasa inşaatlar kondurulmasıydı.
Yeryüzünün yarınları hesaba alınmadan cennetleri boyunlarına geçirilen HES ( Hidro Elektrik Santralleri) kelepçeleriydi.
İnsanların birbiriyle savaşmasıydı.
Kurban Bayramlarında çocukların ruhsal durumunu düşünmeden, kesilen kurbanın kanını onların alınlarına süren ve gel zaman içinde kadınlar yol ortalarında insafsızca boğazları kesilerek katledildiği zaman da nedenlerini tartışan anne ve babalardı.
Sömürü düzeniydi.
Bin bir entrikalarla, uyduruk senaryolarla insanların hapsedilmesiydi.
İnsanların inançları ve düşünceleri yüzünden din elden gidiyor tahrikleri koparılarak yakılmasıydı.
Bütün bunları her gün yaşayan insanoğluna milyonlarca dolarla yapılan Kıyamet ve 2012 gibi filmleri elbette fasa fiso gelecektir.
Dünün gizeminin peşinde koşanlar ve çözdüklerini sandıkları Maya Takvimiyle insanlığın dikkatini çekmeye çalışanlar aslında şu somut mesajları vermek istiyorlar.
"Vazgeçin savaş kışkırtıcılığından!"
"Bırakın yeryüzünü kızıla boyayan savaşları!"
"Savaşsız ve sömürüsüz bir dünya utkusu dışındaki her amaç kıyamete davetiye çıkarmaktır!"
Yoksa Maya Takviminin bitiş tarihi 21 Aralık 2012'dir... 
21 Aralık'ta kıyamet kopacakmış...
İnsanlık yok olup, yeni bir uygarlığa kapı aralanacakmış değildir iletilmek istenen.
Tam bu yazıyı yazarken sevimli bir dostum aradı.
"Hocam ne var ne yok şu an itibariyle ne yapıyorsun?" Diye sordu.
-21 Aralık'ı yazıyorum, kıyamet kopacakmış ya! Dedim.
Sevimli arkadaşımın ses tonu birden değişti ve çok ciddi bir sesle:
"Haklılar hocam... 21 Aralık 2012'de gerçekten kıyamet kopacak!" Dedi ve sustu. Küçük bir sessizlik sonunda kahkahasını atıp:
"Vallahi hocam 21 Aralık'ta gerçekten kıyamet kopacak! Çünkü bizim kaynana o gün bize yılbaşı tatilini geçirmeye geliyor!" Diye:
-Hay Allah müstahakkını versin! Dememe fırsat vermeden telefonunu kapattı.
Şaka bir yana araştırmacıların:
"Mayalarla, Türkler arasında kardeşlik bağları var." Diye dikkat çektikleri Mayaların bugüne iletmek istedikleri mesajlara bizde kafa yoralım, dünya genelindeki doğal bozulmaya karşı mücadele eden çevrecilerin yanında yer almak adına, Türkiye özelinde doğal çevre tahribatlarına karşı tavır alma çabalarımızı esirgemeyelim.

Yazarın Diğer Yazıları