Şahin Akçap

Fırtına biçmek!

Şahin Akçap

İsrail'in Gazze'de çoluk çocuğa kıymasının tepkileri nihayet dünya kamuoyunun vicdanında yankılanmaya başladı.
Avrupalılar meydanlara çıktı ve çocuk katillerine:
"İnsafsızlığın âlemi yok!" Dedi.
İsrail rüzgâr ekmişti.
Şimdi Tel Aviv'de yolcu otobüsü patlatılınca fırtına biçmeye başladı.
Peki, bu terör saldırısı alkışlanacak mı? 
Elbette ki hayır! 
Masum insanlara kıymanın her yolu insanlık suçudur. Nasıl İsrail'in Gazze'ye saldırısında masum çocuklar hayatını kaybediyor ve bu yüzden yüreklerimiz yanıyorsa aynı acıyı Tel Aviv'deki masum insanlar için de duyuyoruz. İnsana karşı işlenen her suç bağışlanmaz suçtur!
Ülkelerin liderleri bilmelilerdir ki yaptıkları her eylemin karşılığı mutlaka vardır. Etki- tepki doğa yasanın değişmez yaslarındandır.
Tel Aviv'de kent ortasında bir otobüsün bombalanması da Gazze'de yapılanların affetmez bir karşılığıdır.
İsrail artık elindeki ölüm bumerangını Filistin'e fırlatmaktan vazgeçmelidir. Çünkü her fırlatışında o insafsız bumerang geri dönerek kendisini vurmaktadır.
Söz sahibi ülkeler her an patlamaya hazır Ortadoğu için insancıl ve kalıcı önerilerle bir araya gelmeli; İsrail ve Filistin arasındaki bitmeyen bu kıyıcı savaş için bölgede barışı sağlamalıdır. Aksi takdirde kanlı gelişmeler hiç iyileşmeyecek bir kangrene dönüşecektir.
İsrail ile ilgili gelişmelerde siyasilerin söylemlerine gelince. 
-Beyler! O topraklar üzerinde yaşayan gerçek Müslümanlar ve gerçek Yahudiler tek bir şeyi özlüyor... Barış içinde bir arada yaşamayı! Diğerlerinin aklı fikri Ortadoğu'nun petrolleri! Sözün özü bu...

Yazarın Diğer Yazıları