Rıdvan Can

Zor Dostum Zor!

Rıdvan Can

Basın tribününde ayakta duramayan gencecik futbolculardan oluşan Çorumspor'u yeşil zeminlerde görünce Vanspor'un rakibi karşısında farka gideceğini düşündük. Ama oynanan futbol, ortaya konulan mücadele sonrası yanıldığımızı gördük. Maç bu havada başladı. Allahtan her maça katkı sunan Vanspor'un yürekli, inanan sevdalı taraftarı var. 
Defans ve orta sahada adam paylaşımında hata yapan forvette yetersiz kalan B.Vansporlu futbolcular öyle bir 90 dakika izlettiler ki evlere şenlik. Maç bitiminde kendi aralarında değerlendirme yapan taraftarlar gidişatın vahim olduğunu söylüyorlardı.
Kimsenin Belediye Vanspor taraftarını üzmeye hakkı yok. Her hafta irtifa kaybediyoruz. Taraftarların umutlarını, güvenini yitiriyorsunuz. Kendinize çeki düzen verin, bu taraftara layık bir oyun sergileyin. Bahanelerin arkasına sığınmayın. 
Eğer eline geçen fırsatları gole çevirmeyi beceremiyorsan,  grubun en zayıf ve vasat takımı Çorumspor"u kendi saha ve seyircin önünde zorlanarak ancak yenebiliyorsan o zaman kendinizi bir gözden geçirmeniz gerekmez mi.? Altyapıdan kadro kurmuş,  genç,  tecrübesiz, ligin averaj takımı konumunda ve mütevazı bir takım görüntüsündeki Çorumspor"u şans golleri ile yenmek bir başarı değildir.  
Ya Kara Kobralar Olmasıydı?
Bakın Beyler sizi anlamsız futbolunuza rağmen, Her maç olduğu gibi bu maçta da tribünde destekleyen Kara Kobralar bir takıma nasıl destek olunur, saha rakip taraftara, nasıl dar edilir sorusunun cevabını Atatürk Şehir Stadyumunda verdiler. Yiğidi öldür ama hakkını ver sözünü hatırlatarak çekirdek çıtlamayan ve coşkusunu 90 dakikaya yayan "kara kobralar" taraftarlarına hiç olmasa layık olun. Kara-Kobraları cani gönülden kutlamak istiyorum. Biran düşündüm Ya Kara-Kobralar olmasaydı!
Yazık beyler!
Sayın İ.Tolgay Kerimoğlu ve ekibi takımın gidişatını gerçekten beğeniyor musunuz? Sizler beğeniyorsanız o zaman problem yok? Elinizi vicdanınıza koyup bir puan tablosuna bakın. İlçe ve belde takımları tıkır tıkır puanları topluyorlar, B.Vanspor ise, 6 maçta 3 galibiyet 3 mağlubiyet sizce bu şampiyonluğa oynayan bir takıma yakışan bir tablomudur? Bir milyon nüfuslu bu şehirde Vanspor ile yatıp kalkan on binlerce insan var. Her sezon başı Küçümsenemeyecek bir bütçe, Her yıl milyonların harcandığı transferler, Futbolla yatan kalkan bir şehir, Arkasında binlerce taraftarı olan bir takım, Ama sonuç yine sıfır, yine elle tutulur bir başarı yok. Her şey bu kadar basit değil.
Yaşanan başarısızlıkları görmezden gelemeyiz. Evet, Manzara bu kadar açık ve net...Peki, bu aciz futbolun sonu nereye varacak? Bazılarına göre fiziki yetersizlik, kondisyon eksikliği, bazılarına göre oyuncu kalitesi ve en önemlisi Teknik heyet ve taktik yetersizliği, Belki hepsinden biraz, belki başka etkenler de var. Ama ne olursa olsun çok ilginç bir istatistiğe imza atan bir takım var karşımızda.. Peki, şimdi ne olacak? Kulüp Başkanı ve yönetim kurulu, bir buçuk yıldır bu takımın başında olan ve transferlerin altına imza atan Teknik heyeti uyaracak ve Vanspor gibi köklü ve güzide takımın başında olduğunun farkına vardıracak ve futbolculara giydikleri Vanspor formasının ne kadar asil ve ağır olduğunu anlatmalı, sonrasında yönetim gerek teknik heyet gerekse futbolculara uyarılarda bulunacak. Biz ne yapıyoruz diyecek. Seyrediyoruz ve olacakları bekliyoruz. 
Neyi yazalım, neyi tartışalım? Transfer politikasındaki yanlışları mı, teknik ekibin basiretsizliğini mi? Yazacak o kadar olumsuzluklar var ki, -Kırmızı-Siyah renklere gönül vermiş binlerce B.Vanspor taraftarı kimin umurunda ki? Bunu nasıl izah edeceksiniz? Biz kimsenin düşmanı değiliz. Biz bu şehirde sadece heyecanla zevkle futbol izlemek istiyoruz. Biz harcanan paralar karşılığında şampiyon olacak takım görmeyi arzuluyoruz. Biz Van'a yakışan sonuçlar bekliyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları