Rıdvan Can

ZOR BİR GALİBİYET OLDU

Rıdvan Can

Kendi sahamızda, kendi taraftarımız önünde yine zorlandığımız bir maçta üç puanla çıkmanın mutluluğunu yaşadık.

Maça iyi başlayan kırmızı siyahlı ekibimiz ikinci yarıda aynı performansı gösteremedi. Taraftar bu hafta da üzerine düşen görevi yerine getirdi. Galibiyete sevindik ama son dakikaya kadar da hop oturup hop kalktık. Baran, Tayfun ve Emrah Tacir ile önemli gol pozisyonlarından yararlanamadık.

Puan tablosunda kolay görünen her rakip zor rakiplerdir. Bunu içeride oynadığımız Kırıkhan ve Yeşil Bursa maçlarında gördük.

Önceki yazılarımda da belirtmiştim. Ligin ikinci yarısında telafisi olmayan çok kritik karşılaşmalar var. Yani kolay maç yok.

Yeşil Bursa maçı bu maçlardan biriydi. Mutlaka kazanmamız gereken bir maçtı, zor da olsa kazandık.

Van Büyükşehir Belediyespor için lig bundan sonra başlıyor.

İnce hesapların yapıldığı kritik haftalara girdik. Van Büyükşehir Belediyespor'un  deplasmanlarda ortaya koyduğu futbolu kendi evinde sahaya yansıtamadığını yine hep birlikte izleyip gördük.

Ama futbol öyle bir oyun ki, her şey skora endekslidir. Galibiyet geldi mi, bütün olumsuzlukları örter. Tıpkı Yeşil Bursa maçında olduğu gibi, Van Büyükşehir Belediyespor galip geldi ama yine alışık olduğumuz iç saha sendromu yaşandı.

Hani 1-0 olsun bizim olsun derler ya işte cumartesi günü öyle bir maç oldu.

Maçın geneline baktığımız zaman Van Büyükşehir Belediyespor Yeşil Bursaspor'a karşı iyi oynadı dersek rakip takıma haksızlık yapmış oluruz. Gerçekten etkisiz bir futbol sergilendi. Savunmadan çıkarken rakibe kaptırılan toplar, orta alanda bir türlü organize olamama ve yine Gökhan Ünal'ı topla buluşturamama gibi birçok olumsuzluk sahaya yansıdı.

ALKIŞLAR ONUR'A

Van Büyükşehir Belediyespor'un bu maçta fark yaratan gününde olan kalecisi Onur Bilgin oldu. Kalesini adeta rakibe kapattı. Daha maçın başında ceza alanı içinde kurtardığı yüzde yüz iki gol var. Önce Onur'un kritik kurtarışları ardından Emrah Tacir'in mükemmel frikiği ile gelen gol tribünleri coşturdu.

90 dakika boyunca takımı müthiş destekleyen Kara-Kobra taraftarlarına ve tribünleri dolduran Van Büyükşehir Belediyespor, sevdalılarına bir parantez açalım. Gerçekten taraftarlar üzerine düşeni fazlasıyla yaparak galibiyette önemli rol oynadılar.

Evet, yine mücadele ruhu olmayan zor bir müsabakadan zorda olsa üç puan almayı başardık.

Hafta içinde Çarşamba günü (yarın) lider Darıca Gençlerbirliğine konuk olacağız. Zor bir deplasmanda puan mücadelesi verecek olan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'a başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları