Rıdvan Can

Zamana ihtiyaç var

Rıdvan Can

Van Büyükşehir Belediyespor 2017-2018 futbol sezonuna Ankara Demirspor karşılaşmasıyla merhaba dedi. Öncelikle tribünlerde görmek istediğimiz centilmence, güzel görüntüler maça damgasını vurdu. Kara-Kobra taraftarlar takımlarını 90 dakika desteklediler. Küfürsüz tezahürat sonrası şova dönüşen tribünlerdeki şenlik görülmeye değerdi. Tribünlerden sahaya yansıyan bu görüntüler maçın önüne geçti. Bu oluşumda emeği geçen Kara-Kobra Taraftarlar Derneği Başkanı Ercan Dülger ve ekibini tebrik ediyor bundan sonra ki maçlarda da centilmence güzellikleri tribüne yansıtmalarını bekliyoruz.

Yıllar sonra bir gece maçıyla sezona merhaba dedik. Van Büyükşehir Belediyespor o muhteşem taraftarının desteğini arkasına alarak başladığı maçı hüsranla tamamladı. Ankara Demirspor karşısında bir türlü beklenen futbolu ortaya koyamadı. Oldukça stresli görünen takım bir türlü rakip üzerinde baskı kuramadı. Bunun nedeni yeni transferlerin takıma uyum sağlamadaki sıkıntıları ekip ruhunun oluşturulmaması.

Henüz lige hazır olmayan ilk kez bir arada oynayan Van Büyükşehir Belediyespor güçlü rakibi karşısında beklentilerin altında bir futbol ortaya koysa da rakibe göre daha çok pozisyona giren takımdı. Gol yollarında son vuruşlarda etkisiz kalması skoru lehine çeviremedi. Bir takım kötü gününde dahi rakipten çok gol pozisyonuna giriyorsa bu ileriye dönük iyi olacağı sinyalidir.

Anakara Demirspor topla daha fazla oynama ve orta saha hâkimiyetini eline almış olsa da 90 dakika boyunca kalemize sadece iki önemli atağı oldu. Savunmamızda yapılan bariz hatalar sonucunda golle sonuçlanmasına neden oldu. Özellikle Emrah Tacir, Fuat Gölbaşı, Sergen ve Ali Kuleli ile çok önemli pozisyonlarımız oldu. Bunlar değerlendirilmiş olsa bugün mağlubiyetin eleştirisini değil, galibiyetin coşkusunu yaşayıp çifte bayram yapacaktık

Lig uzun bir maraton, burada önemli olan istikrar, ben öyle inanıyorum ki, bu takım birkaç hafta sonra, arzu edilen istikrarı yakalayıp, zirveyi zorlayacaktır. Sıfırdan bir takım kuruldu futbolcuların birbirini tanımaları, uyum sağlamaları hemen olacak bir durum değil. Bu takımın birkaç haftaya ihtiyacı var ve inanıyorum ki, Erdoğan Yılmaz ve ekibi oyun sistemindeki yanlışları düzeltecek ve ileri ki, haftalarda daha iyi bir takım ortaya çıkacaktır.

Grup'ta ilk maçlar sonucunda ortaya çıkan tabloya baktığımızda çok açık ve net gösteriyor ki, zevkli ve çekişmeli maçlar izleyeceğiz. İlk maçta yapılan eleştiriler anlamsız ve çok erken birkaç hafta bekleyelim takımın performansında bir düzelme olmazsa o zaman eleştirelim tartışalım şimdi eleştiri değil, köstek değil, destek olma zamanı bekleyelim izlediğim bu takım birkaç haftaya rayına oturacaktır. Henüz ligin başı ve inanıyorum ki, yönetim ve Teknik Direktör Erdoğan Yılmaz, ilk maçta ortaya çıkan sorunları bizden daha iyi biliyor ve çözüm üretmek için çalışma yapacaklardır. Taraftar ilk maçta alınan bu mağlubiyette umutsuzluğa kapılmamalı, takıma, teknik heyete ve yönetime olan güvenini sürdürmeli. Temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'a başarılar diler bugün deplasmanda Ağrıspor ile Ziraat Türkiye kupası müsabakasında başarılar diliyorum…

Yazarın Diğer Yazıları