Rıdvan Can

Zafer inananların

Rıdvan Can

Şampiyonluk parolası ile çıktığımız zorlu lig maratonunda ligde başarılı bir performans sergileyen Vanspor ligin 6'ncı haftasını da galibiyetle kapatarak, yenilmezliğini devam ettirdi.

 

Zafer inanlarındır dedik. İnanmak, istemek başarmanın en önemli sebebidir. Vanspor sahaya rakip fark etmeksizin inanarak çıkıyor. Ergene Velimeşe maçı da bu maçlardan biriydi. Her ne kadar puan cetvelinde kolay bir rakip görüntüsü versede bizim açımızdan zor bir deplasmandı.  İki takımda kazanmak için sahadaydı. Vanspor kazanmak, liderlik koltuğunu kaptırmamak, Ergene Velimeşe ise saha ve seyirci avantajıyla kazanıp zirveden kopmamak için mücadele etti. Vanspor maça iyi başlayan taraftı. Henüz maçın başında Batuhan Er'in ayağından bulduğu golle rakibi karşısında skor avantajını yakaladı. Ergene Velimeşe maçı bırakmadı ve beraberlik golü fazla gecikmedi.  Skoru eşitleyen gölü erken buldu. İki takımda ilk yarıda karşılıklı gollerle soyunma odasına girdi. İkinci yarıya Teknik direktör Hasan hocanın direktifleri ile maça hızlı başlayan Vanspor taraftarının büyük desteğini arkasına alarak rakibi sahasına adeta hapsetti. Sağlı sollu ataklarla Ergene Velimeşe kalesine yüklenen temsilcimiz Vanspor peş peşe bulduğu gollerle maçı farklı kazanarak, zirvede kalıcı olduğunu gösterdi.

 

Ergene Velimeşe maçı öncesine gidelim. Evet, geçen hafta Van'da oynanan ve 1-0 kazanılan Kahramanmaraşspor maçı sonrası TFF tarafından Vanspor'a ceza yağdı. Merdiven boşluklarına alınan taraftar ve maçı yöneten orta hakemin verdiği yanlı kararlarından dolayı tepki gösteren Başkan Servet Yenitürk'e verilen hak mahrumiyeti ve para cezasından dolayı hafta boyunca Yenitürk'e sosyal medya üzerinden taraftar sahip çıkarak, TFF'ye öfkelerini dile getirdiler. Böyle can sıkıcı olayların yaşandığı bir dönemde Tekirdağ deplasmanından üç puanla dönmek büyük başarıdır. Deyim yerindeyse Vanspor bir tek Tekirdağ temsilcisi Ergene Velimeşe'yi değil, TFF ve Kahramanmaraş maçını yöneten hakemleri de yenmiş oldu.

 

Evet, ligde şampiyonluk mücadelesi veren Vanspor'un en yakın takipçisi Tuzlaspor'un Bandırmaspor'a kaybetmesiyle Vanspor ligin 6'ncı haftasını 3 puan farkla lider tamamladı.

 

TEBRİKLER

Öncelikle bu güzel galibiyette emeği geçen başta Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, teknik heyet, futbolcularımız ve takımı bu kritik deplasmanda yalnız bırakmayan büyük taraftarımızı canı gönülden kutluyorum.

 

UŞAK VE ANKARA DEMİRSPOR MAÇLARI ÖNEMLİ

Ergene Velimeşe maçı geride kaldı. Peş peşe oynayacağımız iki zorlu maç bizi bekliyor. İlk olarak Uşakspor ile Çarşamba Günü saha ve seyircimiz karşısında zorlu bir 90 dakikaya ev sahipliği yapacağız. Bu maçın ardından Başkent Ankara Demirspor'a konuk olacağız. Bu iki maçtan alınacak 6 puan şampiyonluk yolunda önemli kazanım olacak.

 

FUTBOLCULARA MESAJIM

Ligin 6'ncı haftasını 5 galibiyet 1 beraberlikle 16 puanla zirvede kapatan Vanspor'un değerli futbolculara buradan bir mesajım olacak. Sevgili futbolcu kardeşlerim; unutmayın ki birlikten güç doğar. Bu yolun sonu inanırsanız şampiyonluktur. Şampiyonluk yolunda bu büyük camia Başkan Servet Yenitürk ve onun cefakar ve vefakar taraftarı şampiyonluğa inandı. Yeter ki siz de inanın...     

 

TARAFTARA ÇAĞRIM

Çarşamba günü sahamızda Uşakspor ile karşılaşacağız. Kolay bir maç olmayacak. Vanspor'un taraftarına ihtiyaç duyduğu bu günlerde siz vefakar taraftarımıza büyük iş düşecek. Herkes tribünlere gelerek takımına sahip çıkmalı. Dolu tribünler Vanspor'un en büyük itici gücü olacaktır. Bu anlamda Kara Kobra ve Gölkentli taraftarları ve tüm Vanspor sevdalılarını maça davet ediyorum. Uşakspor ve Ankara Demirspor maçlarında temsilcimiz Vanspor'a gönülden başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları