Rıdvan Can

ZAFER İNANANLARIN

Rıdvan Can

İki hafta önce Başkent deplasmanında Altındağ galibiyeti sonrasında evinde Kızılcabölük karşısında iki puan kaybeden Van Büyükşehir Belediyespor'un Osmaniye karşısında puan yitirme lüksü yoktu. Mutlu İlengöz ve Çağrı Tekin gibi iki önemli futbolcusundan yoksun çıktığı Osmaniye karşılaşmasında nasıl bir sınav vereceği merak konusuydu.

Kızılcabölükspor maçının kahramanları Mesut Saray, Güney Tutcuoğlu ve Umut Koray'ın yükselen performansı Osmaniye karşısında da devam etti. Bu üçlünün ortak organizasyonu sonrası gelen goller zor maçı kolaya çevirerek, Van Büyükşehir Belediyespor'un deplasmanda farklı galip gelmesini sağladı.

Van Büyükşehir Belediyespor'dan bir patlama bekliyordum.  Ama bunun Osmaniye deplasmanında gerçekleşeceğini düşünmüyordum daha doğrusu ben bu patlamayı iç sahada taraftarı karşısında bekliyordum. Daha maçın başında 1-0 geriye düşmesine rağmen Van Büyükşehir Belediyespor rakibi karşısında mükemmel bir futbol sergiledi. Takım gibi oynadı ve organize ataklar geliştirerek, zor geçmesi beklenen Osmaniye maçını farklı galibiyetle bitirdi.

İç sahada üst üste Kırşehirspor ve Kızılcabölük maçlarında puan kaybı yaşayan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'un yüzü Osmaniye'de 5-1'lik farklı galibiyetle güldü. Bu galibiyet hafta sonu sahamızda ağırlayacağımız Ofspor maçı öncesi takımın moralini de yerine getirdi.

Şimdi Osmaniye karşısında alınan farklı galibiyetin mutluluğunu bir kenara bırakıp hafta sonu sahamızda oynayacağımız Ofspor maçını düşünmeliyiz.

Ofspor'da tıpkı Van Büyükşehir Belediyespor gibi haftayı farklı galibiyetle kapattı.

 Kesinlikle hafife alınmaması gereken bir rakip puan sıralamasında ki yeri kimseyi yanıltmasın hep söylüyoruz hiç bir maç oynanmadan kazanılmaz. O yüzden Ofspor maçı bizim açımızdan çok önemli.  Neden derseniz bu hafta oynanacak maçlara bakıldığında 18 puanla

Lider durumda bulunan Y.Orduspor Düzcespor'a Kırşehirspor ise Esenler Erokspor'a konuk oluyor.

Şampiyonluk yolunda bizi ilgilendiren bu iki karşılaşmadan beraberlik çıkması bizimde saha ve seyirci avantajını kullanarak Ofspor'u yenmemiz durumunda önemli bir avantaj elde edebiliriz.

Van Büyükşehir Belediyespor'un Osmaniye maçındaki performansını iç sahaya yansıtabilirsek 3 puanı almamak için hiçbir sebep yok.

Osmaniye maçında aldığı farklı galibiyetinden dolayı Van B. Belediyesporu tebrik ediyor Ofspor karşısında başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları