Rıdvan Can

Yine hayalleri yıktınız…

Rıdvan Can

Maalesef sözün bittiği noktaya geldik. Kritik haftalar içerisindeyiz. Evimizde avantajlı maçları lehimize çeviremedik. Zira her sene aynı filmi izliyoruz. Ne vakit takım iyi sonuçlar almaya başlasa, acaba diyorum ''o gizli el'' ne zaman devreye girecek? Nitekim hiç gecikmiyor, tam zamanında müdahale ediyor ve küt! Başladığımız yere tekrar geri dönüyoruz… Adına siz ne derseniz deyin, ben artık başka bir mana bulamıyorum. Alınan mağlubiyet, ileriki maçlar için de büyük dersler çıkartılacak bir maç olarak tarihteki yerini aldı.

 

Van Büyükşehir Belediyespor hafta içi sahasında lider Sancaktepe Belediyespor'a farklı mağlup olarak taraftarın play off umutlarını tüketti. Sancaktepe karşısında mücadele eden kadro sezonun en kötü futbolunu sergiledi. Maç içinde ve sonrasında taraftarların yaptıkları protestolar ise, son zamanlarda alınan başarısız sonuçların tuzu biberi oldu.

 

Sancaktepe karşısında Play-off için ya tamam ya devam niteliğinde çıktığı karşılaşmada mutlak 3 puanı hedefleyen kırmızı siyahlılar maalesef kendi eliyle lidere 3 puan ikram etti. Sancaktepe karşısında hiç bir varlık gösteremeyen ve rakibine adeta teslim olan Büyükşehir Belediyespor son haftalarda alınan mağlubiyet serisine bir yenisini daha ekledi. Konuk ekip Sancaktepe ise, futbol dersi vererek kazanmak için adeta saha da savaşarak hak ettikleri bir galibiyetle İstanbul'un yolunu tuttu.

 

Van Büyükşehir Belediyespor hafta içi çalışmalarının 10 da 1,i maalesef Sancaktepe karşısında uygulanmadı. Sanki futbolcuların ayakları bağlandı, beyinleri stop etti. Saha içinde tabiri caizise, kaybolup gittiler. Şayet Sancaktepe maçı kazanılsaydı, Büyükşehir Belediyespor'un play off umutları ve şansı fazlası ile devam edecekti. Hafta içi Sancaktepe maçının hazırlık çalışmalarını Van Atatürk Şehir Stadyumunda izledim. Çalışmalarda rakibin zaaflarına göre maçı kazanma adına planlar ve konuşmalar yapıldı. Ancak ne var ki bu planlar ve konuşmaların hepsi havada kaldı. Sanki Sancaktepe karşısına başka bir oyuncu topluluğu sahadaydı.

 

Maç içinde ve maç sonrası taraftarların protestoları esnasında günah keçisi seçilen Vanlı futbolcu Medeni Bingöl'ün hedef tahtasına koyulması bana göre çok yanlış o takımda bir tek Medeni mi? Kötü oynadı. Bir tek Medeni mi? Hata yaptı. Kimse kusura bakmasın Medeni'yi protesto edenlere sormak lazım o maçta bir tane futbolcunun iyi oynadığını söyleyin bana Medeni de takım arkadaşları gibi oynadı. Burada alınan mağlubiyette bir tek suçlu Medeni değildir. Takım olarak herkes suçludur nitekim taraftar da gerek teknik direktör Namık Altunsoy'u ve gerek sportif direktör Turgay Karatekin'i protesto ederek istafaya davet etti.

 

Bu sene geçti seneyi kurtaralım…

 

Eğri oturup doğru konuşalım 25 Mart'ta yeni olağan genel kurul yapılacak. Genel kurulda göreve kimler gelecekse bu sezonu bırakıp geçmişten ve bu sezondan dersler alarak gelecek sezonun planları yapılmalı, yapılacak olan transferler şimdiden tespit edilmelidir.

 

Şimdi sevgili okuyucularıma Sancaktepe ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Sancaktepe 2008 yılında kurulmuş İstanbul'un Anadolu yakasında yeni gelişmekte olan bir ilçedir. Sancaktepe Belediyespor 1 milyon TL civarı bütçe ile kurulmuş yaş ortalaması oldukça düşük bir takım. 2000 kişilik bir stadyuma sahip olan takımın tesisleri stadyumun yanı başındadır. İç saha maçlarında ilk 18'e giremeyen futbolcular ise tesislerin yatakhanesinin balkonunda maçı takip etme imkânına sahip. Belediye Başkanı aslen Sivas'lı olmasına rağmen Van ve Vanlı dostudur. Belediye başkan yardımcısı ise Vanlıdır. Takımın kaptanlığını yapan ve orta sahasında mücadele eden Süleyman Olgun'da aslen Vanlıdır. Yani burada vurgulamak istediğim konu Van Büyükşehir Belediyespor'un beş yıldızlı tesisleri ile Sancaktepe tesisleri. İlçe ve büyükşehir arasındaki farkı anlatmak istedim. Umarım mesajım alınmıştır.

Yazarın Diğer Yazıları