Rıdvan Can

Yetkililer sesimize kulak verin

Rıdvan Can

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın açıkladığı 2016 yatırım programında Van yine yok. Açıklama Van halkı ve taraftarlarını şok etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2016 çerçevesinde 23 il'e yeni stadyum yapıyor. Kaderine mahkûm edilmiş Van'a yapılması planlanan yeni stadyum konusunda ciddi bir adım atılmış değil. Van'ın 2016 yılı yatırım programına alınmamasına bir anlam veremedim. Yıllardır harabeye dönmüş kolonları çatlak soyunma odaları kullanılmayan 500 kişilik bir portatif tribüne mahkum edilen taraftarlar ve deprem dolayısıyla yıkım kararı verilen tribünleri kullanılmayan Van Atatürk Şehir Stadyumu bu haldeyken, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Van'ın bu yılda yatırım programına alınmamasının nedenini kim açıklayacak? Van'ın Şehir stadyumunun kullanılamaz halde olduğunu Büyükşehir'e yakışmadığını defalarca bu köşeden yazıp dile getirdim. Her defasında yetkili ağızlardan yapılacak, yapılıyor, projeler hazır gibi cevaplar alıyorum. En son Başbakan eski yardımcısı şimdi, Van Milletvekili Sayın Beşir Atalay Van'a modern bir şehir stadyumu yapacağız çalışmalarımız bu yönde demişti. Fakat gelinen noktada stadyum olayı yılan hikayesine dönmüş durumda.

VAN'IN SAHİPSİZ OLDUĞU BİR KEZ DAHA KANITLANDI

Van'da 2011 yılında yaşanan iki yıkıcı depremin ardından başta Van milletvekili Sayın Beşir Atalay olmak üzere geçmişte seçilmiş milletvekillerinin sözler verilip bu sözler unutturulmaya çalışılıyor. Türkiye'de bir çok stadyumun tamamlanma aşamasına gelinmiş olması ve yenilerinin temellerinin atılmasına karşılık, Van'da yapılması planlanan yeni stadyumun her seçim döneminde sözden öteye gitmemesi haklı tepkilere neden oluyor. Vanlılara ve Büyükşehir Belediyespor taraftarlarına "Van'a modern bir stadyum" sözü verenlerin mutlaka bu sözü yerine getirmelerini bekliyoruz.  Bu anlamda Van Valisi başta olmak üzere Milletvekillerine, Belediyelere, STK'lara Van Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne, Spor Derneklerine, Van Büyükşehir Belediyespor kulüp yönetimine ve ilin spor kulüplerine büyük iş düşüyor. Herkes üzerine düşeni yapması gerekir. Taraftarın her maçta dile getirdiği "STADYUM İSTİYORUZ" sesine "Stadyum sözü veren Van Milletvekili Sayın Beşir Atalay'ın sözünü yerine getirmesini ve Van'ın sahipsiz olmadığını göstermelidir".

Yazarın Diğer Yazıları