Rıdvan Can

YENİ SEZON HAYIRLI OLSUN

Rıdvan Can

Öncelikle son yapılan kongrede Silahtaroğlu Vanspor kulüp başkanlığına seçilen Seyithan İzsiz ve yeni yönetim kurulunu bir kez daha tebrik ediyor Adıyaman maçıyla başlayacak zorlu lig maratonunda kendilerine, teknik heyete ve futbolcu kardeşlerime gönülden başarılar diliyorum.

Yeni sezon öncesi özellikle yönetimsel anlamda yapılan bu kan değişiminin Vanspor camiasına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Umarım Vanspor adına her şey güzel başlar ve güzel biter...

Hafta sonu evimizde Adıyaman maçıyla başlayacağımız zorlu lig maratonunda, öncelikle seyir zevkini taçlandıracak, saha içinde ve tribünlerde fair-play çerçevesinde Van'a yakışan, başarılı bir futbol sezonu geçirmek en büyük dileğimizdir.

"ZOR BİR SEZON OLACAK"

Kırmızı grup zorlu rakiplerden oluşuyor. Temsilcimiz Vanspor adına çetin geçecek bir sezon olacak. Geçen sezon şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz grubun aksine, bu sezon zor bir grupta mücadele edeceğiz. Güçlü takımların yer aldığı kırmızı grupta şampiyonluk mücadelesi veren 8 takım görüyoruz.

Sürpriz sonuçların yaşanacağı ligde, hangi takım şampiyon olur, hangi takımlar play-off oynar ve hangi takımlar küme düşer bunu kestirmek çok zor. Temsilcimiz açısından bakarsak, yenilenen teknik heyeti ve neredeyse sıfırdan kurulan futbolcu kadrosu ile lige merhaba diyecek olan temsilcimiz Vanspor'un nasıl performans sergileyeceği merak konusu.

"İLK 5 HAFTA MAÇLARI ZORDUR"

Vanspor için yorum yapmak çok erken. Sezon öncesi yaşanan kongre sürecini anlatmamıza gerek yok. Nasıl bir süreç yaşandığını, yaşanan olumsuzlukları buradan defalarca dile getirdik. Bu yüzden tekrar etmenin bir anlamı yok.

Sezon hazırlıkları kapsamında yapılan Erzurum kampının kısa ve geciken transferler, tam anlamıyla lige henüz hazırlanmayan bir Vanspor var. Sezon öncesi doğru düzgün bir hazırlık maçı dahi yapılmadı.

Eksikler çok, bu yüzden temsilcimiz açısından ligin ilk beş haftalık periyodu oldukça zor olacak.  Çünkü yukarda da belirttiğim gibi takım geç toparlandı ve futbolcuların çoğu son günlerde transfer edildi. Bu yüzden takım, uyum ve adaptasyon süreci yaşıyor.

Bu süreç göz önünde bulundurulduğunda ligin ilk 5 haftasını en az hasarla atlatmak, bizim açımızdan çok önemli. Her takım için ligin ilk hafta maçları zordur ve aynı şekilde alınacak sonuçları da önemlidir. Adıyaman iyi bir hazırlık dönemi geçirdi ve yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendirdi.

Hafta sonu Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda oynanacak zorlu maç iki takım açısından zor bir müsabaka olacak. Temsilcimiz Vanspor ligin ilk maçında yeni yönetimi, teknik heyeti ve futbolcu kadrosuyla seyircisi karşısına ile kez çıkacak.

Temsilcimiz saha ve seyirci avantajını çok iyi kullanmalı. Her ne kadar hazır bir Vanspor olmasa da Vanspor her zaman kazanmak için sahaya çıkar. Bu yüzden ligin ilk maçını kazanmak Kırmızı-Siyahlı camianın gelecek maçlar öncesi havaya girmesini ve iyi motive olmasını sağlar.

TAKIMDA EKSİKLİK ÇOK

Özellikle yapılan transferlere baktığımız zaman, bazı mevkilerde kaliteli ve bitirici futbolculara ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Bu yüzden 8 Eylül’de bitecek olan transfer sezonu öncesi, bu eksikliklerin mutlaka giderilmesi gerekiyor. Güçlü bir grupta yer aldığımız gibi, kongrelerden dolayı transferler de istenildiği gibi yapılamadı. Sezonun Vanspor açısından zor geçeceği kanaatindeyim. Umarım hedeflenen başarı yakalanır.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni sezonun başta temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor olmak üzere tüm takımlara ve futbolculara hayırlı olsun. Herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu ve sportif anlamda centilmenliğin ön plana çıktığı seyir zevki güzel bir sezon dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları