Rıdvan Can

Yakışmadı beyler!

Rıdvan Can

Bu sezon ligin 3. haftasında Karacabey Birlikspor'dan 5 gol yiyen Van Büyükşehir Belediyespor, taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Bu goller, nüfusu bir milyonu aşan kentin takımına yakışmadı.

Futbolculara ise aynı sözü söylüyorum:

Yakışmadı beyler.

Yıllardır kar kış demeden alınan her mağlubiyette, hatta küme düşme potasında bile takımını destekleyen bu vefakâr taraftarları ve bu takıma gönül vermiş Van halkını ilçe ve mahalle takımları önünde onurunu kırmaya kimsenin hakkı yok.

Kimsenin kapris yapmaya, inatlaşmaya ve fantezilerini denemeye hakkı yok. Size göre bu ligin üzerinde kadro kurmuşsun, Bu ligin üzerinde hocan var.

Bu ligin üzerinde tesislerin ve olanakların var, Bu ligin en kral malzemeleri sende, Ama gel gelelim, oynanan futbol ve skorlar aynı şeyleri söylemiyor. Bu kadarına da pes ama! Tam bir hayal kırıklığı var şuan.

Verilen paralara, sunulan en kral imkânlara yazık!

Hani bu ligin en iyi takımlarından biriydik.

"Bu da lig mi?" demekle maçlar kazanılmıyor.

İlçe takımı olan Karacabey'den 5 tane yiyorsun.

Sen Van Büyükşehir takımısın, tamam futbol bu. Yenilir, yener ve berabere kalabilirsin, ama sen ilçe takımından 5 gol yiyecek bir takımmısın.

Futbol adına ortaya bir şey koyduğun yok. Şimdi çıkar uyum sorunu var. Sezon başı daha yeni takımız diyeceksin.

Sen futbol olarak ortaya ne koyuyorsun ona bak! Bu armaya yakışmayan futbol oynuyorsunuz bu sonuçlar yakışıyor mu size? Karacabey 5-0'lık sonuçla fişini çekti bu takımın. Hadi uyum sorunu var diyelim Manavgatspor, …

Siirt Kurtalanspor amatör takım seni sahadan resmen sildi, kupadan eledi.

Kütahyaspor belki 10 kişi kalmamış olsa oda üç puanı alıp gidecekti.

Yazık beyler

Yapmayın!

Sizler bu işi çok iyi bilenlerden kurulu bir kulüpsünüz.

Bir takımsınız, bu üç maçtan sonra çıkıp hala uyum sorunu bahanesiyle gelmeyin Karacabey karşısında alınan kötü mağlubiyet inanın sürpriz değil. Beyler geçin bunları geçin. Sözde şampiyonluğa oynayan bir takım bu kadar dökülür mü? Kalesinde bu kadar gol görür mü?

Demek ki, görülüyormuş. Artık kimse Lafonten'den masallar anlatmasın. Çünkü görünen köy kılavuz istemiyor. Sözde hedefi olan bir takımın bu kadar rezil bir futbol oynamaya hakkı var mı? Siz futbolcu kardeşlerim.

Aldığınız paranın karşılığını böyle mi vereceksiniz? Bir ilçe takımı karşısında utanç verici bir yenilgi aldınız. Elbette futbolda yenilgi var ama böyle bir hezimet asla yok. Şimdi sıra bunun hesabını vermeye geldi. Bakalım bu hezimetin hesabını kim nasıl verecek. Üzerinize giydiğiniz o forma çok ağır herkes taşıyamaz sizler taşıyorsunuz o zaman o formanın hakkını verin.

Çıkın futbolunuzu en güzel şekilde oynayın.

Galibiyetle sonuçlandırın.

Hafta sonu ligin belki de en kötü takımı (Bayburt) Van'a geliyor.

Bu sizler için bir fırsat.

Çıkın hem oyununuzla hem de galibiyetinizle kendinizi affettirin ve doğru neyse onu yapın.

Takımı bu taraftara layık hale getirin.

Yazarın Diğer Yazıları