Rıdvan Can

Yakışmadı...

Rıdvan Can

Doğunun iki güzide takımı Vanspor ve Diyarbekirspor çarşamba günü Van Atatürk Şehir Stadyumunda karşı karşıya geldi. Üç puana hasret iki takımın mücadelesinde puanlar paylaşıldı.

İki takım açısından son derece önemli ve bir o kadarda zor bir maç oldu. 

İskenderun maçı sonrasında teknik direktör Zeki Yılmaz ile yolların ayrılmasının ardından hoca değişikliğine giden Vanspor'un  Diyarbekirspor maçına takımın başında yardımcı antrenör Murat Yıldırım çıktı. Yaşanan kan değişikliğinin ardından takımın bu maçta  nasıl bir performans ortaya koyacağı merakla bekleniyordu. Galibiyetten başka bir düşüncesi olmayan Vanspor'dan herkes gibi bizlerde farklı galibiyet beklerken maalesef zayıf rakibi karşısında ortaya koyduğu performans ve sonuçla bekletilerin altında kalarak, taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Açık konuşmak gerekirse; Vanspor'un farklı galibiyetle ayrılacağını düşünüyordum. Ama bir o kadarda zor bir maç olacağını da biliyordum. Böyle bir maçta iki puan kaybeden Vanspor haftayı liderin 11 puan gerisinde kapattı. Maçın geneline baktığımızda hem skor hemde oyun anlamında  beklentileri karşılayamayan bir Vanspor vardı sahada...

Herşeye rağmen ne skor nede oyun Vanspor'a yakışmadı..

YÖNETİM GEREĞİNİ YAPMALI

Duygusallığa gerek yok gelinen noktada artık

yönetimde söz sahibi olanların artık yumruğunu masaya vurma zamanı gelmiştir. Bugün yapmasanız yarın başınız ağrır o yüzden bugünden itibaren takım üzerindeki ağırlığınızı hissettirmelisiniz. Vanspor ne mahalle nede ilçe takımı değil, Vanspor bu şehrin ortak paydası değeri ve markasıdır. En önemlisi Vanspor kimsenin çiftliği değildir. Vanspor'un amatör ligden buralara nasıl geldiğini neler yaşadığını iyi bilenlerdenim. Ne yönetim, nede teknik heyet, nede futbolcular kimse Vanspor'dan üstün değildir. Bugün itibariyle gerek yönetim gerek teknik ekip gerekse futbolcular herkes şapkasını önüne koyup iyi düşünsün ligde 8'nci haftayı geride bıraktık. Bu haftadan itibaren taraftarın ve Vanspor sevdalılarının ne  puan kaybına nede kötü futbola tahammülü yok. Bu haftaya kadar takım yeni dedik, geç transferler yapıldı zamana ihtiyaç var dedik, sabır dedik. Çarşamba günü Atatürk Şehir Stadyumunda oynanan oyun ve skor Van'a yakışmadı. Tamam yönetimin içinde bulunduğu ekonomi sıkıntıların farkındayız biliyoruz. Yönetimde üstüne düşeni yapıyor ama yetmez.

Verilen emeğin karşılığını ve

giydiği formanın hakkını vermeyen oyuncular kadro dışı bırakmalı, para cezası vermeli bunlar yapılmadığı sürece biz daha çok ahlar çekeriz.

Bizden söylemesi...

Umarım ne dediğim anlaşılmıştır..

Diyarbekirspor maçını unutup hafta sonu Bursa deplasmanında oynayacağımız zorlu Karacabey maçına odaklanmalıyız. Yeni teknik direktör Ümit Bozkurt,  yönetiminde çıkacağımız Karacabeyspor deplasmanında puan veya puanlarla dönmeliyiz. Bursa'da çok zor bir 90 dakika Vanspor'u bekliyor. Bu zorlu müsabakada alınacak üç puan inanın her şeyi değiştirir. Aksi takdirde kaybedersek, Vanspor için zorlu ve sıkıntılı sürecin başlangıcı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle temsilcimiz Vanspor'a yürekten başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları