Rıdvan Can

Vanspor'un ilacı zaman!

Rıdvan Can

Heyecanla beklenen 2021-2022 futbol sezonuna  galibiyetle başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Yeni sezon, başta temsilcimiz Vanspor olmak üzere tüm takımlara hayırlı olsun. 

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir aradan sonra ilk kez taraftarıyla buluşan temsilcimiz Vanspor'un ilk maçında aldığı güzel ve anlamlı galibiyetten dolayı tüm futbolcu kardeşlerimi,  teknik heyeti ve yeni yönetimi  kutluyor, zorlu lig maratonunda gönülden başarılar diliyorum. 

Adıyaman maçı öncesi Vanspor'un nasıl bir performans sergileyeceğini  herkes gibi bizlerde merak ediyorduk. Çünkü yeni takım yeni teknik heyet ve yeni yönetim oluşundan futbolcuların bir arada birlikte  iyi bir hazırlık dönemi geçirmeyişinden dolayı endişelerimiz vardı.

 Adıyaman maçı öncesi maçla ilgili düşüncelerimi kulüp yöneticileriyle ve yakın arkadaşlarımla  paylaşmıştım.

Yaşanan sancılı kongreler sonrası geç toplanan bir takım ve  doğru düzgün bir hazırlık maçı yapmayan  transferlerin geç yapılması ve hazır bir takım olmadığımızı, ifade etmiştim ve yanılmadık.

Adıyaman karşısında alınan galibiyete rağmen, takımın henüz hazır olmadığını gördük. Vanspor’un, takıma katılacak futbolcularla birlikte çok daha iyi olacağından şüphem yok.  
Fakat biraz sabırlı olmalıyız başlıkta da belirttiğim gibi "Vanspor'un İlacı Zaman" 

Adıyaman maçıyla ilgili kısa bir değerlendirme yapacak olursak, İki takımda maça iyi başladı ve ilk yarısı ortada geçen bir mücadeleydi. 

İkinci yarıya Vanspor oyuna ağırlığını koymasına rağmen zaman zaman oyunun belli bölümlerinde aksayan bölgeleri oldu. Bu gayet doğaldır. Buda   henüz takımın uyum ve adaptasyon süreci yaşamasından kaynaklı olduğunu söyleyebiliriz. Adıyaman karşısında belki istediğimiz futbolu sergilememiş olabiliriz, fakat buna rağmen alınan galibiyetin çok anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum. 

İlk maçlar her takım açısından zordur. Vanspor çok iyi oynadı diyemeyiz ama buda takımın kötü olduğu anlamına gelmez. Takımla ilgili düşüncelerimizi yapılması gerekenleri ilerleyen haftalarda daha net ifade edebileceğiz. 

Her şeyden önce bu takım bu şehrin markasıdır, değeridir. Sahip çıkmak, desteklemek yanında olmak gerekiyor.
Herkesin bu takıma sahip çıkmasını istiyoruz. 

Adıyaman galibiyetiyle başlayan sezonun devamında  elbette takımın kötü olduğu maçlarda eleştirimizi ve gerekli uyarılarımızı da yapacağız. Adıyaman galibiyetinin haklı gururunu ve sevincini bir tarafa bırakalım ve bu önemli galibiyetin önem kazanması için rehavete kapılmadan, hafta sonu ligin en iddialı takımlarından Afyon deplasmanına konsantre olmalıyız. Afyon ilk maçında ligin güçlü takımlarından Bodrumspor'a kaybetti. Bu yüzden kazanmak için tüm gücüyle saldıracak ve bunu yaparken de savunmasında açıklar verecektir. Bunu çok iyi değerlendirmeliyiz. Her ne kadar kâğıt üzerinde bizden daha iyi ve hazır bir takım görüntüsü verse de, hiç bir maç oynanmadan kazanılmıyor. Evet, iki takım açısından zor bir müsabaka olacaktır. Adıyaman karşısında aldığımız galibiyeti, Afyon karşısında alacağımız galibiyetiyle taçlandıralım. Adıyaman karşısında alınan galibiyetin tesadüf olmadığını, Afyon maçı ve oynanacak tüm maçlarda aynı istek ve performansı devam ettirmeliyiz... 

"VANSPOR BU ŞEHRİN GERÇEĞİ" 

Evet, gelelim asıl konumuza;   
Adıyaman maçında protokol tribünü renkliydi. Valimiz, Emniyet Müdürümüz, yeni yönetim ve STK temsilcileri ilin tek profesyonel takımı Silahtaroğlu Vanspor'u bu zorlu maçta yalnız bırakmadılar. Protokolün tribünde olması futbolcuları yönetimi motive ettiği gibi taraftarında öz güvenini artırır takımın sahipsiz olmadığını gösterir Özellikle Sayın Valimiz başta olmak üzere ilin protokolünü Adıyaman maçında olduğu gibi her maçta görmek isteriz. 

VAN'IN YERİ SÜPER LİG OLMALI...

Bugün bakıyoruz, nüfusu Van'ın yarısı bile olmayan illerin ve hatta ilçelerin takımları ya Süper ligde yada TFF 1'nci ligde mücadele ediyor. Van ise halen aynı ligde mücadele ediyor. Van bulunduğu yeri hak etmiyor. Potansiyeli olan bu şehrin takımını ve takımını sahiplenen yönetimi yalnız bırakmayalım, destek olalım. Bunun için başta Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mehmet Emin Bilmez olmak üzere Belediyeler, STK temsilcileri ve iş adamları elini taşın altına koymalı ve yönetimle birlikte Vanlı gençlerin umdu olan Vanspor için harekete geçmeli, Vanspor için kenetlenmelidir.

TEBRİKLER EMRAH TACİR

Bir parantezde Vanlı kardeşimiz Emrah Tacir için açalım. Van'ın evladı, formasını giydiği takımının altyapısında yetişen ve başarılı  futboluyla, Adıyaman karşısında alınan galibiyetin mimarlarından biriydi. Üst düzey performansı maça damgasını vurdu. Özellikle takımını galibiyete taşıyan golü ile ayakta alkışlandı.
Aynı performansı Afyon maçı ve sonraki maçlarda da görmek istiyoruz. Tebrikler Tacir. 

Bu duygu düşüncelerle hafta sonu deplasmanda oynayacağımız zorlu Afyon deplasmanında başarılar diliyorum...

Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları