Rıdvan Can

Vanspor kazanmak zorunda

Rıdvan Can

Şampiyonluk hedefi ile lige başlayan ve son haftalarda peş peşe alınan mağlubiyetlerle şampiyonluk avantajını kaybeden Vanspor'da artık yeni hedef play-off.

 

UŞAK CİDDİ RAKİP

Vanspor'u şampiyonluğa taşıyan tecrübeli teknik direktör Hasan Erkin Şimşir'in başında olduğu Uşakspor ligin 22'nci haftasında evinde Sivas Belediyespor'u 4-0 ligin 23'ncü haftasında ise deplasmanda Etimesgut'u 2-1 yenerek, ciddi rakip olduğunu gösterdi. Temsilcimiz Vanspor ise son iki maçını kaybetti. Bu maç iki takım açısından kolay bir maç olmayacak. Çarşamba günü oynanacak maçta Uşakspor alacağı üç puanla play-off için büyük adım atmış olacak. Vanspor açısından bakıldığında üç puan haricinde çıkacak her sonuç hüsran olacak. Bu yüzden bu maç için final diyorum. Çünkü ligin boyu kısaldı. Her maç gibi bu maçta bir final. Her hafta ayrı bir stres ayrı bir heyecan. Açık ve net söylüyorum; Uşak maçı Vanspor için hayati önem arz ediyor. Bu yüzden Vanspor bu maçı kazanmak zorunda.

 

PLAY-OFF YOLUNDA ZORLU 6 MAÇ

Ligin ikinci yarısında rakiplerine göre önemli bir fikstür avantajına sahip olan fakat bu avantajı değerlendiremeyen Vanspor'u bir birinden önemli ve zorlu maçlar bekliyor. Play-off hedefi doğrultusunda 6 kritik maça çıkacak olan Vanpor'un kaderini bu karşılaşmalarda alacağı sonuçlar belirleyecek. İlk sınavına Çarşamba günü deplasmanda Uşakspor, ligin 25'nci haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Ankara Demirspor, hafta içinde ise büyük ihtimalle ertelenen Ergene Velimeşe maçı ligin 26'ncı haftasında Sivas Belediyespor deplasmanı ligin 27'nci haftasında evinde Etimesgut ve ligin 28'nci haftasında yine evinde play-off'un güçlü adaylarından Sakaryaspor'u ağırlayacak olan Vanspor'un peş peşe oynayacağı bu 6 maçta çıkaracağı sonuç yönetim ve teknik heyetinde de kaderini yakından ilgilendiriyor. 

 

ZİRVE VE PLAY-OFF YARIŞI NEFESLERİ KESİYOR

Grup'ta hem Şampiyonluk hem de play-off mücadelesi çok çekişmeli geçiyor. Geride bıraktığımız 23'ncü hafta sonunda oluşan puan tablosuna baktığımızda 50 puanla zirvede Bandırmaspor'u, ikinci sırada 47 puanla Ankara Demirspor'u, üçüncü sırada 45 puanla Kastamonuspor'u dördüncü sırada, 41 puanla Tuzlaspor'u, 38 puanla (averajla) beşinci sırada Sakaryaspor'u, 38 puanla 6'ncı sırada Kırşehir'i ve 36 puanla 7'nci sırada bir maçı eksik olan temsilcimiz Vanspor'u görüyoruz. Bu puan tablosunda yerler her an değişebiliyor. Bu yüzden şampiyonluk ve play-off mücadelesi veren takımların amansız yarışı ligin son haftasına kadar devam edecek gibi gözüküyor.

 

Temsilcimiz Vanspor'a Çarşamba günü Uşakspor karşısında başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları