Rıdvan Can

Vanlı ne ister?

Rıdvan Can

Çok iyi biliyorsunuz ki, yaşamakta olduğumuz bölge, Allah'ın bize armağan ettiği, tabiatın cömert davrandığı bizlere bir dünya cenneti sunulan Van. Ne yazı ki,  bizler farkında bile değiliz bu tabiat güzelliğinin, bu güzelliği görmek için şöyle bir çevreye bakmak yeterli,  bozulmamış doğası, tertemiz, suyu, Gölü ve havası ve her geçen gün kendini yenileyen şehir merkezi ve çevresi ile geleceğe ışık saçıyor. Sadece Van'da doğup büyüyen havasını soluyan değil, farklı şehirlerden Van'a göç edenler, resmi ve özel kurumlara atananlar ve işi gereği gelip gidenler  hatta günlük işleri gereği burada olup, akşam başka yerlere gidenlerde Vanlı,  ne demiş atalarımız doğduğun yerde değil doyduğun yerde olmalısın. Doyulacak yer olması içinde çok çalışmak lazım…
 Van'ın geleceğine ışık tutmak için eğitim, sanayi, ticaret, kültürel turizm ve sosyal alanlarda çalışanlarının önünü açmak gerek. Van için yapılan tüm iyi şeylere  hep birlikte sahip çıkmamız gerek, şehrimizin kalkınmasında Kimin ne yaptığı önemli değil niçin yapılmadığı önemli diye düşünüyorum….      
Gelelim asıl konuya Vanlı Van için neler ister? Şehrin beli yerlerinde Pırıl pırıl caddeleri olan, park bahçeleri olan spor kompleksleri olan en önemlisi gece gündüz çekinmeden gezilebilen, asayiş bakımından huzurlu ve güvenli olan bir Van olmasını ister. Sanayi de Türkiye de adından söz ettirmek ister. Ekonomisinde kalkınmışlık ister.  Eğitimde çok ilerlemiş ve SBS"de ve Üniversite sınavlarında Türkiye birincisi ister. Ulusal Basında iyi yönleriyle adı sık duyulan bir Van ister. Üst liglerde Van"ı temsil eden futbol takımı ister. 
Ele elle verip hep birlikte Şehrin sorununu çözmek şehrin yükselmesini sağlamak için olumlu ve ortak yönlerini ele alalım. Uzlaşmaya kimin haklı olduğu noktasından çok çözüme ne katabilirim anlayışı ile hareket edelim. Ülkemizin birçok yerinde olmayan Doğası, iklimi, çalışkan halkı misafirperverliği cana yakınlığı ile örnek olan bu şirin ve cennet köşemize yakışanı birlikte yapalım.
 Bize armağan edilen bu güzelim Dünya şehirinde sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşamak dileklerimle.

Yazarın Diğer Yazıları