Rıdvan Can

Van'ın köklü kulübü TEİAŞSPOR artık yok

Rıdvan Can

1983 yılında kurulan ve mazisinde sayısız şampiyonluklar, Terfi Ligleri, gençler ligi şampiyonluğu ve yüzlerce futbolcusu bulunan Van'ın köklü kulübü kapatıldı.

TEK SPOR adıyla 1983 yılında kurulan sonra isim değişikliğiyle TEDAŞ SPOR olan sonrasında özelleştirilmesinin ardından ise yeni ismiyle TEİAŞ SPOR kulübü olarak Van amatör liginde başarılı sezonlar yaşayan kulüp milyonluk spor tesisi ve malzemeleri olmasına rağmen kapatıldı.

Bu takımın formasını uzun yıllar terletenlerden biride benim.

Gazetecilik hayatımda en acı haberi yorumlamak, beni çok üzüyor. 

Evet, Van'da köklü bir takım daha kapatıldı.

Üzülmemek ve kahrolmamak elde değil.

Kimler geldi kimler geçti bu kulüpte…

Kolay değil…

Kulübü kapatarak, gençlerin futbol hayallerini yıkanlar, acaba vicdanen rahatlar mı?

Daha geçen sezon (TEİAŞ'tan Van'a 25 Milyon TL'lik Spor Kompleksi) başlıklı haberimizde dönemin TEİAŞ Bölge Müdürü Kazım Çınar, gazetemize yapmış olduğu açıklamada Van'ın değil, Türkiye'nin en önemli spor komplekslerinden birini inşaa ettiklerini belirterek,"Van'a 25 Milyon TL'lik tesis içinde spor kompleksi, bu spor kompleksinin içinde fitness salonu, çeşitli spor aletleri ve soyunma odalarıyla birlikte geniş bir alana sahip iki katlı bir binamız yapılıyor. Tabi bunun karşısında yerimizin el verdiği kadarıyla 22x40 metre boyutlarında kapalı halı saha yapacaklarını söylemişti." Peki, ne oldu da milyonluk tesislere ve imkânlara rağmen Van'ın köklü spor kulübü kapatıldı. Umarın kulübün kapatılma kararını verenlerin mantıklı bir açıklaması vardır.

Her yaş kategorisinde sporcuların kendi hayallerinin peşinden koşacağı bu milyonluk tesisler şimdi ne olacak? Yıllardır tesisleşme konusunda bir adım ileri gidemeyen Van'da geçen yıl TEİAŞ'ın Van'a kazandırdığı 25 Milyon TL'lik Spor Kompleksi yatırımı şehirde büyük ses getirmiş takdirle karşılanmıştı.

Soruyorum neden TEİAŞ SPOR kulübü kapatıldı? Sorun neydi?

 Bu kulüpte Futbol oynayan çocukların futbol oynamasını kimler neden istemedi?

Madem kulübü kapatacaktınız neden o milyonluk spor tesisini yaptırdınız?

O spor tesisleri ne olacak? Kimler kullanacak?

TEİAŞSPOR GİTTİ. İLVANSPOR GELDİ

Geçmişi başarılarla dolu TEİAŞ SPOR Kulübünü kapatan yöneticilerin karşısında dik duran ve kulübün kapanmaması için büyük uğraşlar veren TEİAŞ Kulübü Antrenörlerinden Tanju Öntürk, ve bir grup arkadaşının verdikleri mücadele sonunda kapatılan kulübün resmi işlemlerini yaparak, isim değişikliği yaptılar. Bundan böyle İlvanspor kulübü olarak Van 1'nci Amatör kümede yeni bir yapılanma ve kendi imkanlarıyla şampiyonluk mücadelesi verilecek. Kulüp başkanlığını Van Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği Başkanı Bilal Yücebaş'ın yapacağı İlvan spor kulübü yöneticileri kulübü lige hazırlayacak. Antrenör Tanju Öntürk ile İlvanspor kulübünün geleceği ile ilgili konuştuk. Hocamızın dediğine göre yakında başlayacak lig öncesi bir kulüp binasına malzeme ve birde takımın gerek antrenmanları gerekse deplasmanlara gidecek arabaya ihtiyaçları olduğunu dile getirdi. Bizlerde buradan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Van Valisi Murat Zorluoğlu başta olmak üzere Van'ın iş adamlarına İlvanspor'a destek olmaları konusunda desteklerini bekliyoruz.

Tebrikler cesur yürekli futbol sevdalıları…

Kalın sağlıcakla…

Yazarın Diğer Yazıları