Rıdvan Can

Van'a spor kompleksi…

Rıdvan Can

Son yıllarda 'İlimizin eksikleri nelerdir?' sorusunun yanıtları arasında, Van Şehir Stadı sorunu en başlarda geliyordu.

Şüphesiz bunun da önemli paylarından biri, bu şehrin takımı Vanspor, nam-ı diğer Van Büyükşehir Belediyespor'dur.

Belediye yönetimi her ne kadar bu takımın ismini değiştirmiş olsa da, Vanlılar 'Vanspor' şeklinde slogan atmayı sürdürüyor.

Değerli okurlar bildiğiniz üzere bizler de gazeteci olarak sürekli Van'a modern bir şehir stadyumu yapılması konusunda çağrılarda bulunduk. Bazı meslektaşlarımla birlikte 'STAT' sorununu gündemde hep sıcak tutma uğraşı içinde olduk.

Allah var; Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Nevzat İnanç, TFF Bölge Müdürü Cengiz Polater, TÜFAD'tan Mehmet Tuğrul ve ASKF'den Ramazan Kıvanç,  başta olmak üzere, spor camiası da bu konuyu sürekli gündemde tuttu.

Gerek gazetemiz gerekse sosyal medya aracılığıyla bu konuyu hep diri tuttuk.

İşte, tüm bu süreç yaşanırken, önceki gün Van'a bir dizi ziyaretler için gelen Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç, Van'da spor kompleksi müjdesi verdi.

Elbette kompleks içinde şehir stadyumunun yanı sıra, başka branşların da yapılacağı tesisler, idman bölümleri ve kapalı tenis kortu alanları yer alacak.

Bu müjde hepimizi memnun etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Şimdi bu yeni süreci hep birlikte izleyeceğiz.

Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a bütün Vanspor taraftarının sesini duyurmak istiyor ve diyorum ki; projelerinizi ve yeni stadyum için Vanlılara söz verdiniz. Şehir merkezinde kalan ve ihtiyaca cevap veremez hale gelmiş bir stadyumun varlığından bahsetmiş, yapmayı düşündüğünüz spor kompleksi arasında yeni stadyumun da olduğunu belirttiniz. Ve ardından eklediniz. "Van'a stadyum, Edremit İçesine stadyum ve Van Amatör Sahalarının bakımı ve antrenman sahaları kazandıracağız"

Sevgili Bakanım, şimdi bu sözünüze istinaden Vanspor'a gönül verenlerin merak ettiği bu konuyu size naçizane hatırlatmak istiyorum ve diyorum ki, bu projenin neresindeyiz?

Ne zaman başlayacaksınız?

Sizlerden istirhamım bundan sonraki açıklamalarınız da Van'ımızın yeni stadyumu konusunu ele alarak hiç kimsenin siyasi ve ranta dönüştürmeden mani bırakmadan tamamen şeffaf bir şekilde gelinen durumu açıklamanız ve anlatmanızdır.

Umarım Van, yeni stadına tez zamanda kavuşur.

Bu şehir her şeyin en iyisini hak ediyorsa, bu şehire her zaman en güzele layıksa, Vanspor bu şehrin gururu ve en etkili reklam aracıysa bu  markaya, şehre 25-30 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yapılması gerekiyor…

Tek isteğimiz budur. O stat Van'a kazandırılsın.

Van artık kaybedenlerin garip şehri olmasın.

Bu kez kazanan ve göğsü kabaran, başı dik olan Van olsun.

Yazarın Diğer Yazıları