Rıdvan Can

Vali Taşyapan ve Genel Sekreter Yaşar, takımı sahiplendi

Rıdvan Can

Değerli okurlar bildiğiniz gibi profesyonel ligde mücadele eden sadece bir takımımız var.

O da Van Büyükşehir Belediyespor'dur.

Dolayısıyla bizim bu takımla ilgilenmemiz kaçınılmazdır.

Takımımızın Antalya'daki hazırlık kampı tamamlandı ve şehre döndüler.

Ancak son zamanlarda belediye bünyesindeki Mavikent A.Ş.'nin de sorunlarından dolayı, takıma para aktarılamadığı, ekonomik sıkıntıların yaşandığı konuşuluyordu.

Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan ve Genel Sekreter Yaşar'ın önceki gün bir araya gelerek Van Büyükşehir Belediyespor'un geleceği ile ilgili çok önemeli kararlar alarak takıma her konuda destek olacaklarını Sayın Yaşar, kendi sosyal medya sayfasında takipçileri ile paylaştı. 

Dolayısıyla bu haber de bizleri mutlu etti.

İŞTE O BEKLENEN AÇIKLAMA

Van Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Sayın Mehmet Yaşar "Van'ımızın tek profesyonel takımı Van Büyükşehir Belediyespor'a sahip çıkacağız"

Van Büyükşehir Belediye Spora tarafımızdan gerekli destek verilecektir. Rekabete dayalı, sosyalleştirici, fiziki, zihni ve ruhi hareketler bütünü olan sporun bireysel ve toplumsal yararı temel alındığında hem birey hem de toplumlar için sağlıklı bir yaşam biçimi ve eğitim aracı olduğu da tartışılmaz bir gerçektir. Bütün dallardaki takımlarımıza sahip çıkmak ve sorunlarını çözmek asli görevimizdir. Van Büyükşehir Belediye Spor yönetimi ile iki kez bir araya geldik. Takımımız ile ilgili gerekli bilgileri yönetimden aldım. Bilgilendirme toplantıları çok verimli geçti. İnşallah bundan sonrada mevcut yönetim, ve futbolcularımız ile bir araya gelmeye devam edeceğiz. Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz ve aynı zamanda Van Valimiz Sayın İbrahim TAŞYAPAN, takıma sahip çıkmamız için gerekli tedbirlerin alınması talimatını verdiler. Allah'ın izniyle tarafımızdan da gerekli çalışmalar yapılacaktır. Halkımızla birlikte takımımıza sahip çıkacağız.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Yaşar'ın önceki gün Van Büyükşehir Belediyespor kulüp yöneticileriyle bir araya gelmesi de bence sevindiricidir. Van Büyükşehir Belediye Başkan vekilliğine atanan Sayın Valimiz ve Genel Sekreter Sayın Mehmet Yaşar'ın takımı sahiplenmeleri, taraftarlar ve Van halkı tarafından takdirle karşılanırken, şimdi gözler devre arası yapılacak transferlere çevrildi. Tabii ki transferler yapılacak yapılacakta sırf transfer olsun diye de tonca parayı işe yaramaz transferlere yatırmamak gerek bunun örneğini bu sezon başı gördük sırf transfer yapalım diye alınan bir çok futbolcu amatörde bile oynayamayacak kapasiteye sahip neyse artık şimdi önümüze bakmanın zamanı geldi. Kulüp yöneticilerinin transfer konusunda özellikle sağlam ve kariyerli futbolcular getirmeleri Vanspor'a layık olmaları lazım. Valimiz Sayın İbrahim Taşyapan ve Genel Sekreter Mehmet Yaşar'ın tüm olumsuzluklara rağmen takıma sahip çıkmaları takdire şayandır bunun kıymeti bilinmesi lazım umarım mevcut yöneticiler bunun farkındadırlar. Evet, gelelim devre arası yapılacak transferlere.

Nokta Transfer Şart

Ligin ilk yarısını gözden geçirecek olursak takıma kaliteli ve nokta dediğimiz en az 5-6 transfer lazım ki, olması da gerekli, kesinlikle çok iyi bir forvet ve takıma hükmedecek "10" numara lazım.

Transfer yalnızca takım kötü gittiğinde gerçekleşen bir pansuman değildir.

Aynı zamanda hem kadroya takviye, hem de gelecek planlamasıdır…

Ligin ilk yarısında bu açık ve net şekilde görüldü ki, Van Büyükşehir Belediyespor'un en büyük sıkıntısı gol yollarında yaşandı bu nedenle ligin ikinci devresinde iş bitirici golcü, savunmaya kaliteli bir stoper ve beyin dediğimiz bir orta saha transferi gerekiyor.

Kulüp yöneticileri iyi şeyler icra etmeli, düşüncesindeyim.

Tabi gelen transferler gibi giden olmayacak mı, mutlaka olacak.

Gidenlerin üzerine yorum yapma gereği bile duymuyorum yolları açık olsun…

Önceki sezonda yaşadıklarımızı yaşamamalıyız.

Yanlış yetersiz transfer yapılırsa takım hiç bir zaman istediği hedefe ulaşamaz ve yerinde saymaya devam eder. Bu nedenle doğru ve nokta transfer şart.

Şimdi şehrin yöneticileri takıma sahip çıkmalı.

Bir ilin kalkınmasında turizmin, sanayinin, ticaretin vs. ne kadar önemli yeri varsa sporun sportif faaliyetlerin de o kadar önemli yeri vardır. Bir ilin kalkınması ve gelişmesi için mutlaka sportif faaliyetlere önem verilmesi ve sporcuya sahip çıkılması gerekiyor. Ve bu sayede de sermayeyi Van'a çekmeleri gerekiyor. Valimiz Sayın İbrahim Taşyapan ve Genel Sekreter Sayın Mehmet Yaşar, sportif anlamda önemli bir adım attı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü, spor temsilcileri, iş adamları ve Van halkının Van'da spor'un gelişmesi için birliktelik içerisinde çalışması ve çözüm arayışları içerisinde olmaları Vanspor'u o şaşaalı ve özlenen günlerine döndürecek gücü sağlamaları gerektiği kanısındayım.

Yazarın Diğer Yazıları