Rıdvan Can

Üzüntülüyüz

Rıdvan Can

Sivas maçının yorumuna geçmeden Suriye’de hain saldırıda 36 askerimizin şehit edilişi milletçe hepimizi yasa boğdu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet; Ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve milletimize başsağlığı diler, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

BİR PUAN HİÇ YOKTAN İYİ 

Geçtiğimiz hafta kendi sahasında ligin güçlü takımlarından Ankara Demirspor'u 3-1 mağlup ederek kötü gidişata dur diyen temsilcimiz Vanspor galibiyet için gittiği Sivas'tan bir puanla döndü.

İki hafta önceki yazımda Vanspor'u bir birinden önemli ve zorlu 6 maç bekliyor ve bunlardan biride ligin 26'ncı haftasında oynayacağı Sivas Belediyespor maçı olduğunu önemle belirtmiştim. Futbol, öyle enteresan bir oyun ki, iyi oynarsın puan kaybedersin, kötü oynarsın kazanırsın. O yüzden futbol bir sonuç oyunudur. İyi oynayana değil, gol atanın skor tabelasına üç puan yazılıyor.

Sivas deplasmanında böyle bir maç oynandı. TRT Kurdi'den izlediğim maçta temsilcimiz Vanspor, Sivas karşısında oyun üstünlüğünü eline almasına rağmen bulduğu sayısız gol pozisyonlarını cömertçe harcayarak, üç puan yerine bir puanla haftayı kapattı.

Play-off hedefi olan Vanspor için önemli bir haftaydı. Rakipler haftayı üç puanla kapatırken, biz üç puanı Sivas'ta elimizin tersiyle ittik. Vanspor bu beraberlikle rakiplerinin ekmeğine resmen yağ sürdü.

Ligin boyu kısaldıkça her maçın önemi çok büyük, her puanın da önemi altın değerinde olduğunu varsayarsak, Vanspor'un deplasmanda aldığı bir puan her şeye rağmen iyi diyebiliriz.

Ligde oynanmayan 9 maçı göz önünde bulundurursak, en iyi fikstür avantajının hala Vanspor'da olduğunu belirtmek isterim. Play-off'u istiyorsak, kalan maçları kayıpsız geçmek zorundayız. Vanspor kazandığı tüm maçlarını takım halinde savaşarak kazandı. İyi mücadele, konsantrasyon, rakibe baskı, defansta ve hücumda iyi organize olup birde bulduğun gol pozisyonlarını değerlendirirsen işte o zaman galibiyet kaçınılmaz olur. Ligin 26'ncı haftasını Sivas beraberliği ile geride bıraktık. Yukarıda belirttiğim gibi henüz oynanmamış 9 maçımız var. Bu maçlardan Etimesgut ve Sakaryaspor maçlarını peş peşe evimizde oynayacağız. Erteleme maçı olan Ergene Velimeşe'yi de hesaba katarsak, bu maçların kazanılması halinde alınacak 27 puanın olduğunu unutmayalım.

Hafta sonu seyircimizden yoksun çıkacağımız Etimesgut maçı ligin belki de en kritik maçlarından biri olacak. Bu yüzden temsilcimiz Vanspor'un kazanmaktan başka çaresi yok. Son iki haftada sergilenen güzel futbolun Etimesgut karşısında da devam etmesini temenni ediyor, temsilcimiz Vanspor'a başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları