Rıdvan Can

Umudumuz Play Off

Rıdvan Can

Ligin 22'nci haftasında lider Kırşehir mağlubiyetiyle şampiyonluk yolunda büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. İyi futbol sergilediğimiz maçta aldığımız mağlubiyet hepimizi üzdü. Futbolda bir tabir var 'atamayana atarlar' diye. Evet, bu tabir maalesef Kırşehir maçında gerçekleşti.

 

Emrah Tacir, Batuhan Er ve Oktay Aydın ile girdiğimiz birçok net gol pozisyonundan faydalanamayınca son dakikalarda kalemizde gördüğümüz gollerle sahadan mağlubiyetle ayrıldık. Futbolda önemli olan sonuçtur, maçta nasıl oynadığınız, ne yaptığınız hiç de önemli değildir…!

 

İyi oynadık ama sonuç Lider Kırşehir lehine oldu. Biz oynadık onlar kazandı diyebiliriz. İlk golde savunmamızın hatası kabul edilir değil. Serbest vuruşu hızlı kullanan Kırşehir, savunmanın hatasından golü buldu. İkinci golde de yine savunma da topu uzaklaştıramayan Emrah Tacir ve Samet Cantürk penaltıya neden oldular.

 

Galibiyet parolasıyla Kırşehir karşısına çıkan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor maça iyi başladı. Fakat gol yollarında beceriksizliğin ve birde teknik direktör Hasan Erkin Şimşir'in oyuncu değişikliklerinden tutun Güney Tutçuoğlu'nun kulübede 87 dakika bekletilmesine kadar çok büyük hatalar vardı ve hataların sonucu galip geleceğimiz bir maçı daha kaybettik.

 

Van Büyükşehir Belediyespor'un Kırşehir mağlubiyetini ben açıkçası teknik direktör Hasan Erkin Şimşir hocaya bağlıyorum. Neden derseniz; Son dakikalarda yapılan zamansız oyuncu değişiklikleri ne kadar doğru bir değişikliktir tartışılabilir. Güney'in ilk on birde olması gerekmez miydi? Takdir siz değerli okuyucularımızın. Tabi kaleci Salih'in sakatlığı da bütün planları alt üst etti. Kulübede Umut Koray, Çağrı ve Güney gibi önemli isimler varken, hoca bu önemli isimlerden sadece Güney'i 87. Dakikada oyana alarak kullana bildi. Oyuna giren Güney takımı önde biraz hareketlendirse attığı gol maalesef işe yaramadı. Büyük umutlarla transfer edilen Batuhan Er'de şuana kadar beklenen performansı maalesef sergileyemedi. Yakaladığı birçok gol pozisyonunu da cömertçe harcadı.

 

Bakın futbol bu. Sahada rakibine karşı mücadelenin yanında sonuç önemli. Hele de Şampiyonluk mücadelesi veriyorsanız skor tabelasına üç puanı yazdırmadıktan sonra rakibini çimlere gömmüşsün ne yazar. Maça gelirsek; maç başladığında her şey istediğimiz gibi başladı. Van'dan Kırşehir'e Kara Kobra ve Gölkentli taraftarlardan oluşan yaklaşık 100'e yakın bir taraftar grubu bu kritik maçta Van Büyükşehir Belediyespor'u yalnız bırakmadı.

 

TRT Kürdi'nin canlı yayın verdiği maçı TV'den izleme imkânı bulduk. Oktay Aydın, Batuhan Er, Serdar Cansu ve Emrah Tacir ile birçok gol pozisyonundan faydalanamayan Van Büyükşehir Belediyespor, iyi futbol sergilediği maçta Kırşehir Belediyespor'a bireysel hatadan iki golle boyun eğdik. Evet, liderle aramızda 8 puan fark oluştu. Şimdi şampiyonluk şansı var mı? Yok mu? Kırşehirspor maçına kadar galip gelmemiz durumunda Şampiyonluk şansımız yüzde 95 vardı. Kırşehirspor maçı mağlubiyeti sonrası bu şansımız tam tersi yüzde 95 azaldı. Bu saatten sonra macera aramaya gerek yok. Gerçekleri konuşmak lazım. Hayallerde şampiyonluk gerçekte ise Play Off olmalı. Evet, bu saatten sonra Van Büyükşehir Belediyespor'da teknik heyet, yönetim ve takım Play Off'u kovalamalı.

 

Sonuç itibariyle bizim açımızdan son derece önemli bir maçı kaybettik. Ligde kalan haftalarda işimiz çok zorlaştı.

 

Yukarıda belirttiğim gibi kendimizi kandırmayalım. Şampiyonluk yüzde 95 gitti. Şimdi tek hedef kaldı o da Play Off. Bu arada teknik direktör Hasan Erkin Şimşir ve yönetimin tek hedefi play off'a kalmak ve Play Off'dan "Play Off Şampiyonu" olarak çıkmak olmalı. Hafta sonu saha ve seyircimiz karşısında oynayacağımız zorlu Altındağ karşısında başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları