Rıdvan Can

TFF'nin Van Amatör Takımlarına İhaneti

Rıdvan Can

Bugüne kadar, "Van Amatör Futbol" konusunda takip ettiğim her konuda sonuç aldım. Bir tek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Amatör Futbola olan ihanetini önleyemedim. Yaklaşık 10 yıl önce kaleme aldığım yazıyı tekrar sizlerle paylaşıyorum. Türkiye Futbol Federasyonu’nun Van’da amatörlerin hayatında hangi değişikliği yapmış bir bakın.

Bir amatör futbol sezonuna daha bildik sorunlarla “merhaba” dedik. Şimdiden söylüyorum; bu yılı da kaybettik.

Van dışında amatörlerin halini soran bir tek gazete gösterebilir misiniz? Mümkün değil. Amatör futbol organizasyonunun önemini anlamayanlara anlatmak için bir kez daha yazıyorum. Görünen o ki, bu yazılar sürecek. Amatör futbol, Türk futbolunun kalbidir. Bu kalbin damarlarının tıkanıklığı, bugünkü Türk futbolunun içler acısı halinin fotoğrafı demek. Amatörlerin ihmal edilmesinin sonucudur bugünkü vahim durum. Türk futbolunun tek sorumlusu olan Türkiye Futbol Federasyonu, amatör futbol konusunda çağ dışı bir sistemle, Van Amatör futboluna ihanet etmeyi bu sezon da sürdürüyor. Niye mi? Çünkü amatörlerin yaşamında yine değişen hiçbir şey yok..

VAN AMATÖRLERİ YALNIZ DEĞİLSİNİZ...

Hafta sonu başlayacak olan bir amatör futbol sezonuna daha, "merhaba" diyoruz. Bu kısa lig maratonunda koskoca Büyükşehrin Sahipleri sadece amatörlere reva gördüğü ve iki futbol sahasına sığdırdığı Van 1. Amatör ve 2.Amatör ligde mücadele edecek olan tüm futbolcu kardeşlerime teknik heyet ve yöneticilere ve hakemlerimize hayırlı olsun.

Amatör spor kulüpleri Türk futbolunun ve diğer spor dallarının en büyük spor organizasyonu olmanın yanında ilimizin de en önemli sosyal sorumluluk projesi "Amatör Futbol"u ne yazık ki, yine büyük sıkıntılarla hafta sonu start alıyor. İlin kaderine terk edilmiş muhatabı bile olmayan amatör spor kulüplerinin kaderi her yıl katlanarak biraz daha artıyor. Bir futbolcunun lisans bedelini, diğer masrafları bile ödeyemez durumda olan spor kulüplerinin bu sezon nasıl bir performans sergileyeceğini merak ediyorum. Saha yok… Para Yok… Spor Derneklerinden İlgi Yok… Destek hiç yok… Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Elbakspor (Başkalespor) başta olmak üzere ilin Amatörspor Kulüplerine kimse destek vermiyor nasıl sporcu yetişecek…

Van’da neredeyse unutulmuş her yıl sayıları biraz daha azalan ve kapanma noktasına gelen Amatör spor kulüplerinin her yıl olduğu gibi bu yılda Vansesi Gazetesi olarak yine tüm samimiyetimizle bilgi ve birikimimizle hep yanınızda olacağız. Sevinçlerinizi, hüzünlerinizi, problemlerinizi paylaşacağız. Haftanın sonuçlarını, puan durumlarını "en"lerini yayınlayacağız. Fedakâr ve çilekeş futbolcu kardeşlerimizin, yöneticilerimizin, Antrenörlerimizi, futbolun adaletini sağlayan hakemlerimizi ve gözlemlercilerimizi, olmazsa olmaz saha komiserlerimizi çok yakından takip edeceğiz.

Unutulmalıdır ki, her profesyonel önce amatördür. Vansesi Gazetesini bilenler ve takip edenler bizi iyi bilir. Bitmez tükenmez sabrımız, kabına sığmayan heyecanımızla yıllarca hep Van’ın sporuna, futbolcusundan teknik heyetine hep destek verdik vermeye de devam edeceğiz size hep, "Yalnız değilsiniz "dedik. Bu büyük camiadan tek bir isteğimiz var, Lütfen kendinize sahip çıkın. Unutmayın, kendine sahip çıkmayana kimse sahip çıkmıyor. 2015-2016 sezonunda yine siz amatörlerin yanında olan spor servisi olacağız. Yeter ki, siz kendinize sahip çıkın.

Yazarın Diğer Yazıları