Rıdvan Can

Tebrikler Vanspor

Rıdvan Can

Van Büyükşehir Belediyespor sahasındaki zorlu Erokspor'u 2-1'lik skorla yenerek hem iç saha şansızlığını bozdu hem de zirve yarışında önemli bir engeli daha aşmış oldu.

Geçen hafta deplasmanda Bağcılarspor'u 2-1 yenerek flaş bir deplasman galibiyetine imza atan Van Büyükşehir Belediyespor sahasında ligin yine güçlü takımlarından Erokspor karşısında aldığı galibiyetle, iki maçta altın değerinde hanesine yazdırdığı 6 puanla önemli bir avantajı yakalamış oldu.

Takımların konumlarını daha çok sonuçların belirleyeceği lig maratonunda rakipleri ile giriştiği yarışta zirve şansını devam ettirebilmesi için her maçı tam bir final niteliği taşıyan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'un kazanmak gibi bir gereklilik içerisinde olması ister istemez futbolcu, teknik heyet ve yöneticilerde olduğu kadar hepimizde büyük bir heyecan oluşturuyor.  

Erok maçında il dışında olduğumdan dolayı maçı izleme imkanım olmadı, fakat maçı dakika dakika takip ediyorum.

Van Atatürk Şehir stadında oynanan mücadele beklendiği gibi hiçte kolay geçmedi.

Güçlü rakibi karşısında geriye düşmesine rağmen oyundan kopmayan kazanmak adına canla başla mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor maçın devre arasında Teknik Sorumlu Erdoğan Yılmaz'ın direktifleri ile ikinci yarıya ilk yarıya nazaran daha arzulu bir futbol oraya koydu. 

Maçın kazanılacağı ümitlerinin azaldığı bir anda son dakikada gelen golle öne geçilmesi muhteşem bir galibiyetin kapısını açtı. Golün akabinde yaşanan coşku kesinlikle hak edilmiş bir sevinçti. Özellikle deplasmanda Bağcılarspor'u 2-1 yenmesi Erokspor maçı öncesi moral motivasyon yönünde ilaç gibi geldi. İki hafta peş peşe gelen haklı galibiyetin takım üzerindeki kara bulutları da atmış oldu. Evet, Van Büyükşehir Belediyespor'un yarışın içerisinde olmaya devam edeceğini Erok galibiyeti ile kanıtlamış oldu. Van Büyükşehir Belediyespor son iki maçında 6 puan hanesine yazdırmasıyla birlikte yukarıdan da kopmamış oldu. Bu puanların Van Büyükşehir Belediyespor'u mutlu sona götürüp götürmeyeceğini zaman gösterecektir.

Şu anki tabloda zevk almak en iyisidir. Oynanmamış birçok önemli maç Van Büyükşehir Belediyespor'u bekliyor. Kritik Bağcılar ve Erok engelleri arzu edildiği gibi geçildi. Şimdi önümüzdeki maçlara bakmamız gerekiyor. Takım içerisinde var olan birliktelik ve dayanışmayı gelecek için en önemli güvence olarak görüyorum. Futbol bu kazanılır veya kaybedilir, önemli olan inanç ve birlikteliği sağlıklı bir şekilde devam ettirmektir. Bu olumlu tablonun gelecek haftalara yansımaması için hiçbir neden görmüyorum.

Erokspor ile oynanan maç artık geride kaldı. Van Büyükşehir Belediyespor'u yine zorlu bir deplasman maçı daha bekliyor. Rakip Erzincan son haftaların çıkış yapan takımı, zorlu bir maç olacak.

Fakat Van Büyükşehir Belediyespor'da Erzincan maçını belki de ilk yarının en zorlu maçlarından biri olarak görüyorum. Her şeye rağmen Van Büyükşehir Belediyespor'lu futbolcuların kendi özgüvenlerini ortaya koyarak, Erzincan deplasmanından puanla döneceklerine inanıyorum.

Bağcılar ve Erok karşısında maçın başından sonuna kadar kazanma azmini devam ettirerek, alınan galibiyette emekleri olan teknik heyet ve futbolcuları kutluyor ve alkışlıyorum. Ayrıca, Kara Kobra taraftarlarını da iki önemli maçta Van Büyükşehir Belediyespor'lu futbolculara tribünden destek verdikleri için tebrik ediyorum. Nice güzel sonuçları hep birlikte yaşamak dileklerimle. Van Büyükşehir Belediyespor'a Erzincan deplasmanında başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları