Rıdvan Can

Soğuk havayı galibiyet ısıttı

Rıdvan Can

Kıyasıya bir rekabetin yaşandığı grupta lider Eyüpspor'un puan kaybettiği haftayı temsilcimiz Vanspor galibiyetle kapatarak altın değerinde üç puanı hanesine yazdırdı. -5 derece soğukta oynanan maçta Tarsus'u Utku Şen, Sedat Cengiz ve yeni transferimiz Ömer Yıldız'ın golleriyle geçen Vanspor'un ortaya koyduğu hırslı mücadele geleceğe umutla bakmamızı sağladı. 

Maça gelirsek; 

Devre arası hazırlık dönemini tecrübeli teknik direktör Serhat Gülpınar iyi geçirmiş iyi hazırlanmış özellikle mücadele anlamında çok daha iyi bir Vanspor izledik. Tarsus galibiyetiyle merhaba dediğimiz ikinci yarıya rakiplerin puan kaybetmesiyle haftanın en kârlı takımı olduk.

"Transferlere tam not"

Yeni transferlerden Emre Özkan ilk on birde sahadaydı. İlk maçında iyi oynadı. Savunmada Yakup Demir ile iyi bir ikili oldular.   Sonradan oyuna giren Ömer Yıldız’ın, kalitesini tartışmaya gerek yok. Bir dönem Vanspor forması giyen Yıldız'ın ara transfer döneminde Vanspor'un en iyi transferi olduğunu söyleyebiliriz. Maçın son bölümlerinde oyuna giren ve golünü atan Ömer Yıldız'ın golle başlaması sevindirici şampiyonluk yolunda Vanspor'a daha çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Yeni transferlerden Selim Kayacı,  Muhammet Mahmut Emir ve Ali Say'ın oyuna girdikten sonra oyunda kaldıkları süre içinde gösterdikleri performansları ise ileriki haftalarda daha faydalı ve takıma katkı sağlayacaklarını düşünüyorum.

"Takımı beğendim"

Tarsus karşısında izlediğimiz Vanspor'un oyununa baktığımızda ligin ilk yarısına nazaran en önemli fark dikine oynamaya çaba gösteren bir anlayışla rakip alanda daha fazla oynama, daha fazla baskı kurma, daha fazla pozisyon üreten bir takım izledik.

"Sedat cengiz bildiğimiz gibi"

Sezon başından beri ortaya koyduğu mücadele ile kritik maçlarda kaydettiği goller ve güzel asistleri ile Vanspor'a hayat veren tecrübeli futbolcu Sedat Cengiz kaldığı yerden devam ediyor. Tarsus karşısında müthiş bir performans adrese teslim paslar, asistler ve golleriyle yine Vanspor'a can suyu olmaya devam ediyor.

"Meşaleyi yaktık"

Lider Eyüpspor'un puan kaybetmesi Vanspor'un ise  Tarsus galibiyetiyle geride bıraktığımız haftanın sonunda şampiyonluk meşalesini yine yaktık diyebiliriz. Maç sonunda gördük herkeste bir kenetlenme duygusu oluşmaya başladı. İşte bu atmosferi sürdürmeliyiz. Eyüp ile aramızda sadece 8 puan fark var. Biz maçlarımızı kazanalım Eyüpspor mutlaka takılacaktır. Bu haftadan itibaren iyi futbol kötü futbol ayırt etmeden neticeye bakmalıyız ve hep olumlu bakıp yapıcı yorumlar yapmaya çalışalım lig uzun maraton daha çok sular akacak köprü altlarından daha çok sürpriz sonuçlar çıkacak. Tıpkı Pazarspor deplasmanında iki kez öne geçip maçı bir puanla tamamlayan lider Eyüpspor gibi…

Hepinizi kutluyorum"

Maçın bitiş düdüğünün ardından Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda özlediğimiz o ambiyans keyif verdi. Futbolcular, teknik heyet ve yönetim alınan önemli galibiyetin sevincini paylaştılar. Tarsus karşısında alınan bu galibiyet umarım yeni bir başlangıç olur. Unutmayalım Vanspor'un iyi bir yere gelmesi herkesi mutlu edeceği gibi kenetlenmeyi daha da arttıracaktır. Tarsus İdman Yurdu karşısında alınan galibiyetten dolayı başta futbolcu kardeşlerim olmak üzere, teknik heyeti ve kulüp başkanı Servet Yenitürk başkanlığındaki yönetimi kutluyorum.  Bu hafta itibariyle peş peşe çıkacağımız Kırklarelispor ve Sivas Belediyespor deplasmanlarında canı gönülden başarılar diliyorum.

İkinci yarının başta temsilcimiz Vanspor olmak üzere tüm spor kulüplerine hayırlı olmasını sakatlıktan uzak bir sezon geçirmelerini diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları