Rıdvan Can

Soğuk havada sıcak galibiyet

Rıdvan Can

Ligin ikinci yarısına Bandırma mağlubiyetiyle başlayan ve zirve mücadelesinde ciddi yara alan Vanspor Cumartesi günü Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda ağırladığı ligin zayıf takımlarından Niğdespor'u 4-0 yenerek, yarayı sardı.

Yazımın başlığında belirttiğim gibi gerçekten soğuk havada gelen farklı galibiyet içimizi ısıttı.

İki takımın da temkinli başladığı maçta gole kadar maçın temposu düşüktü. Adeta sırat köprüsünden geçen iki takımın önceliği, hata yapmamaktı. Çünkü Vanspor şampiyonluk yarışından kopmamak,  Niğdespor ise ligde kalma mücadelesini devam ettirmek için sahadaydı. Maça konuk takım başladı. Dakikalar 22'yi gösterdiğinde Vanspor Barış Gök'le serbest vuruştan bulduğu golle 1-0 öne geçti. Golden sonra rakip kaleye ataklarını sıklaştıran Kırmızı Siyahlılar Mehmet Sıddık'ın ara pasında ceza sahası dışında topla buluşan Oktay Aydın ayağının dışıyla çok güzel bir vuruşla topu filelerle buluşturdu ve skoru 2-0 yaptı. Sahanın en iyi isimlerinden Mehmet Sıddık, maçın 60'ncı dakikasında sağ kanattan kendi geliştirdiği atakta, al at dercesine şık pasla topu Tunç Murat’a çıkardı. Tunç Murat’ta aynı güzellikte topu Niğdespor ağlarına gönderdi ve takımını 3-0 öne geçirdi.

Bu dakikalarda taraftarında desteğini arkasında iyice hisseden Vanspor, 89'ncu dakikada Mehmet Sıddık'ın güzel golüyle skoru 4-0 yaptı.

Van'a puan veya puanlar için gelen konuk takım Niğdespor ise maçın 90 dakikalık bölümünde kalemizde 2-3 pozisyon bulsa da oyunun genelinde maça hakim taraf temsilcimiz Vanspor'du.

 

ALKIŞLAR MEHMET SIDDIK'A

Burada bir parantez de Mehmet Sıddık'a açalım; Vanspor'un sezon başında Amedspor'dan transfer ettiği Mehmet Sıddık, 4-0'lık zaferin mimarıydı. Soğuk hava ve kötü zemine rağmen, gösterdiği mücadele ve hırsla takımına önemli bir galibiyet kazandırdı. 90 dakikalık bölümde iki asist ve güzel bir golle takımın farklı galibiyetinde baş rol oynadığını söyleyebiliriz.

 

TARAFTAR MUHTEŞEMDİ

Her maç olduğu gibi bu maçta da Kara kobra ve Gölkentli taraftarlar Vanspor'u 90 dakikada boyunca desteklediler. Soğuk havaya rağmen stadyuma gelen yaklaşık 2 bin taraftarın desteği her zaman olduğu gibi Niğde karşısında da muhteşemdi.

 

KARABÜK'Ü CİDDİYE ALIN

Ligin 20'nci haftasında deplasmanda Karabükspor'a konuk olacağız. Karabükspor'un matematiksel olarak küme düşmüş olması kimseyi aldatmasın. Ligin en kritik maçlarından biri olan Karabükspor'un kaybedeceği bir şey yok. Sahaya rahat bir kafayla çıkıp oynayacakları bir maç olacak. Bu yüzden Karabük maçı bizim için çok önemli bir maç bu yüzden ciddiye alınması gereken bir rakip diye düşünüyorum.

 

KİMSE VANSPOR'DAN BÜYÜK DEĞİL

Niğde maçı oynanırken, saha içinde bir birlerine sözlü sataşma da bulunan Serdar Cansu ve Batuhan Er…

Yakışmadı beyler…

Takımın iki önemli ismi, taraftarın değer verdiği, tribünlere çağırdığı, geçen sezon yaşadığımız şampiyonlukta büyük emekleri olan Vanspor'la özdeşleşen Serdar Cansu ve Batuhan Er.

Şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüdüğümüz bu yolda takım içinde huzursuzluk çıkarmak nedir. Niğde karşında 4-0 öndeyken, yüzlerce taraftarın önünde ağız dalaşına girmeniz size yakıştı mı? Sorunun ne olduğunu bilmiyorum, fakat Serdar ve Batuhan arasında yaşanan sürtüşme Vanspor'un ileriki günlerde büyük zarar görmesine neden olacaktır.

Bu sorunu çözmek başta Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ve Taner hocaya düşüyor.

Vanspor kulübü sorumsuzca, ciddiyetten ve sorumluluktan uzak bir anlayışla her futbolcu kafasına göre takılacak bir kulüp değildir. Öncelikle bunun bilinmesi gerekir.

Vanspor formasının ve armasının manevi değeri büyüktür. Vanspor'u başarıya taşımak samimiyet, özveri ve ciddiyet gerektirir. Vanspor formasını giyen, ekmeğini yiyen futbolcu kardeşlerim Vanspor'un tarihine bakın.  Kimse Vanspor'dan büyük değildir. Umarım böyle tatsız olaylar bir daha yaşanmaz ve takım içinde huzursuzluğa yol açmaz.

Bu duygu ve düşüncelerle hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Karabük karşısında Vanspor'a başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları