Rıdvan Can

Play-Off başka bahara kaldı

Rıdvan Can

Büyük umutlarla çıkılan gölcük deplasmanında alınan bir puan play-Off umutlarımızın yeşermesine yetmedi. Geçen hafta evinde kaybederek, Play-Off yolunda ağır yara alan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'un Gölcük karşısında bıraktığı iki puan play-off hayallerimizi de bir sezon daha erteledi maalesef.

Görünen o ki, bu sene o sene değilmiş. Ligin boyu kısaldıkça ince hesaplar yapılmaya başlandı. Darıca 52 puanla zirvede yer alırken, Erzincan 49 puanla ikinci, Ankara Demir 47 puanla üçüncü Diyarbekirspor 45 puanla dördüncü Pazarspor ise 44 puanla beşinci sırada yer alırken, temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor ise 36 puanla 10'ncu sırada yer alıyor. Bu tabloya baktığımızda Van Büyükşehir Beleidyespor'un Gölcükspor karşısında aldığı bir puan maalesef ligdeki hedefine yetmedi ve bir mucize olmazsa play-Off hayali yüzde  95 tükendi gibi.

Kalan haftalara baktığımızda bizi zor maçların beklediğini söyleyebilirim. Hafta sonu 42 puanla 7. Sırada bulunan Play-Off'un iddialı takımlarından Yeni Orduspor'u konuk edeceğiz. Peki, bu maçı kazanırsak play-Off iddiamız devem eder mi? Zor derim çünkü bizim kazanmamız yetmiyor. Rakiplerinde puan kaybetmesi gerekiyor. Yeni Ordu maçı sonrası yine play-Off'un iddialı takımlarından İzmir temsilcisi Tirespor'a konuk olacak olan temsilcimiz Tirespor deplasmanı sonrası evinde bu kez ligde kalma mücadelesi veren Muğlaspor'u konuk edecek.

Muğla maçı sonrası ise 45 puanla ligde 4. Sırada yer alan yine play-Off'un güçlü takımlarından Diyarbekirspor deplasmanına çıkacak. Ligin 31. Haftasında ise Muğlaspor gibi ligde kalma mücadelesi veren Ergene Velimeşespor'u konuk edecek olan temsilcimiz sonraki hafta ise ligin rahat takımlarından Turgutluspor'u konuk edecek ve sonrasında ise ligde yine play-off mücadelesi veren Pazarspor'a konuk olacak ve ligin son maçında ise evinde ligin rahat takımlarından 1461 Trabzonspor'u konuk edecek olan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'un bu maçların hepsini alsa dahi üstteki takımların puan kaybetmesi gerekiyor ki buda çok zor. Anlayacağınız bu sene o sene değilmiş deyip sineye çekelim nasılsa küme düşme korkumuz yok. Bu saatten sonra kalan maçlarda hiç olmazsa taraftarımıza güzel ve keyifli maçlar izletip ligi iyi bir yerde tamamlamak olacaktır.

Kısa ve öz bundan sonra ligde prestij maçlarına çıkacak olan Van Büyükşehir Belediyespor kulüp başkanı Servet Yenitürk gelecek sezon bu kulüpte görev almayı düşünüyorsa şimdiden gelecek sezonun altyapısını ve planlamasını yapmalı yönetimde bu sezon takıma katkı sağlayan ve sağlamayan yöneticileri ayırt ederek Haziran ayında yapılacak kongrede daha güçlü ve işi bilen yöneticilerden ekibini oluşturması ve bu sezon takımda oynayan ve takıma katkı sağlayan futbolcuların iç transferini bitirerek 2018-2019 futbol sezonunun temelini şimdiden hazırlamalı. Kimse beni yanlış anlamasın bu takım bu sezon ayağına gelen fırsatı tepti. Bunun lamı cimi yok.

Kalın sağlıcakla.

Yazarın Diğer Yazıları