Rıdvan Can

Önemli bir galibiyet

Rıdvan Can

Turgutlu mağlubiyetiyle bozulan moraller Etimesgut Belediyespor galibiyetiyle yerini sevince bıraktı. Ligin sonu yaklaştı her maçın final her puanın ise altın değerinde olduğu ligde son üç haftaya girildi. Özellikle play-off hesapları yapan takımların hata yapma lüksü yok. Geçen hafta Turgutluspor deplasmanında aldığımız mağlubiyetin ardından play-off'un dışında kalan temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor'un play-off için ya tamam ya devam maçında Etimesgut Belediyespor'u konuk ettiği ligin 34'ncü haftasında güçlü rakibi karşısında aldığı galibiyet ilaç gibi geldi. Play-off mücadelesi veren

Başkent temsilcisi Etimesgut karşısında özellikle ilk yarıda ortaya koyduğu güzel futbolla üç puanı hanesine yazdıran temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor bu önemli galibiteyle play-off avantajını eline aldı.  

Kıyasıya bir rekabetin yaşandığı 38 haftalık zorlu lig maratonun sonuna geldik. Kritik maçların oynandığı haftada Play-off mücadelesi veren rakiplerimizden Sakarya, Kırşehir ve Kırklareli'nin kazandığı, Bodrumspor'un ise puan kaybettiği haftada, Vanspor'un kazanmaktan başka bir şansı yoktu. Beraberliğin dahi büyük kayıp sayılacağı kritik bir maçtan üç puanla ayrılmak, Vanspor adına son derece önemliydi.

"Herşeye rağmen galibiyet güzel"

Sedat Cengiz'in ayağından bulduğumuz penaltı golüyle zorlu maçtan üç puanla ayrılarak play-off  yolunda önemli bir adım attık. Maçın ilk yarısında daha etkili gözüken, mücadele eden, koşan, pres yapan ve daha çok pozisyon üreten Vanspor'un maalesef 65'nci dakikadan sonra maçın kontrolünü rakibine vermesi hepimizi korkuttu. Skorun verdiği avantajla geriye yaslandığımız maçın son bölümlerinde adeta ecel terleri döktük. Neyse ki, Etimesgut Belediyespor bulduğu pozisyonları değerlendirmedi. Olsun önemli olan kazanmaktı, kazandık.

"Daha dikkatli olmalıyız"

Kimse kusura bakmasın "Dost acı söyler" misali, 65'nci dakikadan sonra Vanspor'un ortaya koyduğu futbolun play-off için yeterli olmadığını belirtmek isterim. En yakın rakibe 5 puanlık fark kimseyi aldatmamalı. Çünkü oynanmamış üç maçımız var. Özellikle Çarşamba günü deplasmanda oynayacağımız Kastamonuspor maçı başta olmak üzere Konya ve Eyüpspor maçlarını kayıpsız geçmek zorundayız. Peş peşe oynayacağımız maçlarda kesinlikle dikkat etmeliyiz.

Strese girmeden, rehavete kapılmadan kazanma azmini ve mücadele gücümüzü artırmak zorundayız. Çünkü kimse bize üç puanı altın tepside sunmuyor..!

"Kastamonu maçı zor olacak"

Play-off mücadelesi veren ve en yakın rakibiyle puan farkı 5 olan temsilcimiz Vanspor, ligin en kritik deplasmanlarından birine daha çıkıyor. Vanspor Play-off’a, Kastamonu ise ligde kalma mücadelesi veriyor. Bu maçın atmosferi bambaşka olacak.

Kastamonu düşme hattının biraz üzerinde yer alıyor. Son maçını kaybeden Kastamonu kazanmak için sahaya çıkacak. Ligin ilk yarısında Van'da oynanan maçı eksik futbolcularına rağmen kazansın Kastamonu o maçta Vanspor’a şampiyonluk yolunda çelme takmıştı.

Bu zorlu maçın rövanşında iki takımında puan kaybetme lüksü yok. Kastamonu Vanspor'u yenerek, ligde kalma mücadelesinde en yakın rakibiyle puan farkını açarak rahatlatmak isteyecek. Silahtaroğlu Vanspor ise haftayı Etimesgut galibiyetle kapatmanın, moralliye maça çıkacak. Ancak iki takımın puan ve puanlara ihtiyacı olduğunu hesaba katarsak, bu maçın iki takım açısından zor bir müsabaka olacağını düşünüyorum.

Etimesgut galibiyetinin hem anlam kazanması hem de play-off iddiasının devamı açısından Kastamonu karşısında mutlaka puanla dönmek zorundayız.

Temsilcimiz Vanspor'a başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları