Rıdvan Can

Mücadele yoksa puanda yok!

Rıdvan Can

Geçtiğimiz hafta deplasmanda oynadığı güzel futbol ve aldığı farklı galibiyetle alkışları hak eden temsilcimiz Vanspor için  "Zafer İnanlarındır" demiştik. Uşak maçı mağlubiyeti için ise mücadele yoksa puanda yok diyoruz.

Uşak maçı hafta içi olmasına rağmen tribündeki yerini alan Kara Kobra ve Gölkentli taraftarların yanı sıra Vanspor sevdalılarının yoğun ilgisi vardı. Tribünlerde hep bir ağızdan Şampiyon Vanspor sesleri yankılandı. Güzel bir havada taraftarının büyük desteği altında maça iyi başlayan taraf temsilcimiz Vanspor'du.

Kalesinde gördüğü ilk gol haricinde neredeyse rakibe hiç pozisyon vermeyen Kırmızı-Siyahlılar Oktay Aydin'ın kaydettiği şık golle maçta eşitliği sağladı. Golün ardından ilk yarıdaki oyun üstünlüğünü devam ettirdi. İki takımda karşılıklı gollerle soyunma odasına girdi.

İlk yarı oyun üstünlüğü ve taraftar baskısını göz önünde bulundurarak, Vanspor'un bol gollü farklı bir galibiyet alacağını düşündüğümüz maçın ikinci yarısında maalesef tam tersi bir müsabaka oldu.

İlk yarı sahada Vanspor, ikinci yarı Uşakspor vardı. İkinci yarıda Vanspor resmen durdu, Uşak oynadı. İlk 6 hafta ve birde kupa maçı olmak üzere oynadığı 7 maçta rakiplerine karşı güçlü, ayakta kalan, çok koşan, iyi mücadele eden bu üstünlüğünü neredeyse 90 dakika sürdüren bir takım olduğunu söylemiş özellikle müthiş taraftarı ile rakiplerinin bir adım önüne geçtiğini bireysel anlamda baktığımızda iyi bir takım olduğunu her platformda söylemiştik. Hala da söylüyoruz. Fakat Uşak karşısında özellikle maçın ikinci yarısında oynanan futbol şampiyonluk mücadelesi veren Vanspor'a yakışmadı.

Evet, futbol öyle bir şey. Mücadele, istek, inanç olmayınca maalesef skor tabelaya yansımıyor. Futbolda bir deyim vardır. Atamazsan atarlar… Uşak maçında bu maçlardan biriydi. Pozisyon var gol yok. Uşak ikinci yarı özellikle orta sahada iyi mücadele etti. Kimse kusura bakmasın Uşakspor sürpriz bir galibiyet değil, ikinci yarıda ortaya koyduğu performansla haklı bir galibiyet aldı.

Kalemizde gördüğümüz basit golü anlatmak içimden gelmiyor.

Kornerden gelen topa savunma nasıl dokunmaz inanın amatör ligde bile böyle basit bir savunma hatası ve böyle bir gol olamaz.

Önemli bir haftada özellikle iç saha maçında bu mağlubiyetle biz sadece 3 puanı değil 6 puan kaybettik. Umarım Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir ve ekibi maç içinde yapılan basit hataları görmüştür.

Mağlubiyetin bir nedeni de Hasan Erkin Şimşir hocanın yanlış oyuncu değişikliği tercihi oldu. Sahanın en iyilerinden topa basan mücadele eden Tunç Murat Berham değişikliği oldu. İlk yarıda kaptırdığı topla kalemizde gol görmemize neden olan Samet Cantürk yaptığı hatadan dolayı olacak ki, bir türlü kendini maça veremedi. Bu arada kenar yönetimi son haftaların formda ismi Burçak Özkanca ile değişiklik yapabilirdi. Galibiyet için oynuyorsanız Batuhan Er ile birlikte gol yollarının en etkili ismi Tunç Murat Berham'ı oyundan almamalıydınız size gol lazım. Sefa Küpeli'nin sakatlığı nedeniyle oyundan alınması iyi olmadı. Oktay Aydın ile birlikte iyi anlaşıyorlardı. Kendisine Vansesi Gazetesi adına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Uşak maçını maalesef kötü futbol ve ağır bir mağlubiyetle geride bıraktık. Pazar günü Başkent deplasmanında son haftalarda peş peşe aldığı kritik galibiyetlerle çıkış yapan Ankara Demirspor maçı var. Bu maç bizim açımızdan çok önemli. Ben Uşak maçı mağlubiyetini gelecek haftalar için hayırlı görüyorum. Seri galibiyetler sosyal medya üzerinden yapılan övgülerin takımda rehavete yol açtığını ifade ederek, özellikle Uşakspor karşısında gerek oyun içersinde gerekse oyuncu değişikliklerinde yapılan hataların bundan sonraki maçlarda tekrarlanmamasını diliyor ve temsilcimiz Vanspor'a hafta sonu deplasmanda oynayacağı Ankara Demirspor maçında başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları