Rıdvan Can

KEMER'İ SIKTIK GELİYORUZ…

Rıdvan Can

Ligin kritik deplasmanlarından biri olan Kemer maçı Van Büyükşehir Belediyespor için son derece önemli bir karşılaşmaydı. Kemerspor yenilgisi olmayan dişli rakipti. Bu anlamda maçın neresinden bakarsanız bakın iki taraf için zor maçtı. Zirve mücadelesi veren iki takımdan biri bu kritik maçta büyük hasar alacaktı. Bu kritik karşılamada kazanan Van, kaybeden Kemer oldu.

 

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Van Büyükşehir Belediyespor ligin ilk maçında evinde kaybettiği 2 puanı Antalya deplasmanında altın değerinde aldığı üç puanla telafi etti. Şampiyonluk yolunda önemli bir rakip olan ve ilk maçını deplasmanda kazanan Kemerspor'u deplasmanda yenen temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor kulüp yöneticileri ve teknik heyet başta olmak üzere tüm futbolcu kardeşlerimi kutluyorum. Ligin zor deplasmanlarından birine çıkan Van Büyükşehir Belediyespor'un kazanmaktan başka çaresi yoktu. Bu bilinçle sahaya çıkan Van Büyükşehir Belediyespor, Kemerspor karşısında önemli bir galibiyet alarak haftayı altın değerinde üç puanla kapattı. Van adına önemli bir haftayı galibiyetle kapattık. İyi oynayıp iki puan kaybettiğimiz Karşıyaka maçından sonra bu 3 puan takımına özgüvenin geri gelmesini sağladı.

 

Kemerspor maçı geride kaldı. Kemerspor galibiyet sevinci bir tarafa dursun deplasmanda alınan galibiyetin önem kazanması için hem kupada hemde ligde oynayacağımız peş peşe iki zor maç bizi bekliyor. Ziraat Türkiye Kupası 2'nci eleme turunda, yarın (Çarşamba) kendi saha ve seyircimiz karşısında Bölgesel Amatör lig takımlarından Sarıkamış Gençlerbirliğispor'u konuk edeceğiz. Hafta sonu ise yine kendi sahamızda Alibeyköy maçımız var. Alibeyköyspor'un ligin ilk iki haftasını bir berberlik ve birde mağlubiyetle kapatmasına aldanmayalım. Bakın Karşıyaka bizden puan aldı gitti evinde kaybetti. Bu tür takımların sahada nasıl bir performans sergileyeceğini bilemeyiz. O yüzden tıpkı Karşıyaka ve Kemer maçlarında olduğu gibi sahaya aynı ciddiyet ve hırslı futbolu yansıtmalıyız. Ligde iyi takım kötü takım yok. Her takım sahaya puan ve puanlar için çıkar. Alibeyköy bu maçlardan biridir. Şampiyonluk yolunda yara almamak için kazanmak zorundayız. Karşıyaka maçı bir kazaydı, öyle kabul edelim. Fakat şampiyonluğa kurulan ve ligin üst düzey takımı olan Van Büyükşehir Belediyespor'un artık evinde puan kaybına tahammülü yok. Taraftarımızın o müthiş desteğiyle kazanacağımız bir maç olsun…

 

ŞİMDİ KENETLENME ZAMANI

Şehir olarak kırgınlıkları, küskünlükleri, geçmişte yapılanları, yapılmayanları bir kenara koyarak hep beraber, el birliği ile Van'ın tek markası olan Van Büyükşehir Belediyespor'a destek olma, yanında olma zamanıdır. Unutmamalıyız, bu takım güzel yerlere gelirse, şehir de güzel yerlere gelir, bu takım küme düşerse şehir de küme düşer. Bunu hiç kimse aklından çıkarmasın. Kulüp Başkanı Servet Yenitürk'ün yükünü azaltmak adına herkesin Van Büyükşehir Belediyespor'a daha fazla sahip çıkması gerekiyor. Çünkü bu şehir de bizim, bu takım da bizim. Ne başka Van, ne de başka Vanspor var. Bu ikisi birbirinden ayrılamaz. Bu yüzden  deplasmanda alınan güzel galibiyetin tadını çıkarırken takıma sahip çıkmayı da ihmal etmeyelim. Van Büyükşehir Belediyespor'a kupa ve lig maçında başarılar diliyorum.

 

HERKES SUS PUS OLMUŞ

Birde buradan yetkililere sesleniyorum. Artık ligin üçüncü haftasına girdik. Aylar önce yıkılan kapalı tribün yerine yaptırılacak olan portatif tribünden ve yetkililerden bir ses yok. Herkes sus pus olmuş kimse konuşmuyor. Hadi stadyumu geçtik, hiç olmazsa portatif tribün sözünüzü yerine getirin. Van kış memleketi bir hafta sonra yağışlar başlar. Hadi basını geçtim, ya siz protokol oturacak yeriniz yok. Geçen yazımda da belirtmiştim yine belirtiyorum. Bu memleket spor alanında ülkenin en fukara ili konumunda, ne bir stadyumumuz nede spor tesislerimiz var. Şampiyonluğa oynayan takım var, stadyum yok. Sevgili yetkililer çıkın bir açıklama yapın ya tribünleri yapıyoruz ya da yapmıyoruz deyin. Artık yeter, bu şehrin takımına, gençliğine taraftarına, üvey evlat muamelesi yapmayın.

Yazarın Diğer Yazıları