Rıdvan Can

Kazanmalıyız Artık

Rıdvan Can

Ligde sona doğru yaklaştıkça oynanan iyi futboldan çok alınacak puanlar büyük önem taşıyor. Van Büyükşehir Belediyespor'un amacı ligde kalma olduğu için iyi futboldan ziyade üç puan olsun bizim olsun mantığıyla bakmalıdır kalan haftalara. Bayburt deplasmanından aldığı mağlubiyetle bir basamak geriye düşmesi alttaki takımların iştahını kabarttı kısacası bizim puan kaybettiğimiz bir haftada rakiplerinin ise puan aldığı bir haftayı daha geride bıraktık. hafta sonu Gölcükspor'un Play-Off şansı Van'ın ise, ligde kalma mücadelesi bu anlamda iki takım için zor bir mücadele olacağını belirtelim…

Evet, ligin sonu yaklaştıkça tehlikeli bölgenin ateşini iyiden iyiye hissetmeye devam ediyoruz ve bu takımın uzun zamandır üç puan hasreti ve kazanamama alışkanlığı devam ediyor. Artık ligin kırılma haftaları telafisi olmayan maçlar geldi çattı bunlardan biri hafta sonu evimizde ağırlayacağımız ligin güçlü ekiplerinden Gölcükspor. Gölcükspor Van'a uğurlu gelen bir takım Van'da oynanan Gölcük Van maçlarının galibi hep Van olmuştur fakat bu devran bu hafta böyle olur mu bilmem.

Son haftalarda alınan kötü sonuçlar kaybedilen puanlar Van Büyükşehir Belediyespor teknik heyeti yönetimi ve futbolcular üzerindeki baskı ve stres her maçta daha fazla gözle görülür hale geldi.

Bu takım kendi saha ve seyircisi önünde de deplasmanda da maç kazanamaz puan alamaz hale geldi. Bu böyle devam ederse sezon sonunda büyük felaket kaçınılmaz olur. Bu kadar olumsuzluğa rağmen iyi niyetli düşüncemi korumaya devam ediyor ve bu takımın ligde kalacağı umudunu sürekli taşıyorum. Her hafta yeni bir başlangıç her maç yeni umuttur. Buradan yola çıkarak oynanmamış 7 maç 4'ü içerde 3'ü ise deplasmanda ligde kalma adına geçen yazımda da belirttiğim gibi ligde kalma barajını 41 veya 43 olarak göstermiştik Van Büyükşehir Belediyespor'un ligde kalma adına sahasında oynayacağı 4 maçtan 12 puan deplasmandan ise alacağı 2 puan Van'ın ligde kalmasına yetecektir. Bu takım bu günlere nasıl ve neden geldi? Sorusunu da soracağımız günlerde mutlaka gelecektir. Şimdi hesaplaşma değil, birlik beraberlik günüdür. Bu takımı bu ligde nasıl tutarız diyerek camianın yeni eski başkan ve yöneticilerinin birlikte hareket ederek elini taşın altına koyarak bu camiayı ayağa kaldırmasını dört gözle bekliyor ve Gölcük karşısında başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları