Rıdvan Can

İyi futbolu skora yansıtamadık

Rıdvan Can

2018-2019 futbol sezonunun ikinci yarısı hafta sonu oynanan maçlarla başladı. Temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor yeni hocası ve yeni transferleri ile ligin ilk yarısında evinde ağırladığı ve golsüz berbere kaldığı İzmir'in köklü takımlarından Karşıyaka'ya konuk oldu. Karşıyaka maçı hem sonucu hemde yeni hocası ve transferleri ile merak edilen maçlardan biriydi. Şampiyonluk adaylarından temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor mutlak kazanması gereken bir maçta iki puanlık kayıpla zirve yarışında ikinci yarıya kötü bir başlangıç yaptı.  

 

Karşıyaka karşısında 3 puan alır ve ikinci yarıya iyi bir başlangıç yaparak yeni bir ivme yakalarız düşüncesindeydim. Lakin Van Büyükşehir Belediyespor zayıf rakibi karşısında bol pozisyonlu bir maç çıkarsa da maç sonu aldığı sonuçla her zaman ki gibi bizleri bu maçta da şaşırtmamaya devam etti. Bu skora forvetlerin olmaması da etkiledi.

 

Karşıyaka beraberliği Van Büyükşehir Belediyespor açısından kalan maçların önemini bir kez daha arttırdı. Buda gösteriyor ki, Kırmızı-siyahlıların artık puan kaybetme gibi bir lüksü kalmadı. Bu saatten sonra ne puan kaybına nede bahanelere sığınıp hedeften dönme gibi bir şansımız yok.

 

Karşıyaka maçı geride kaldı. Şimdi önümüze bakmamız lazım. Hafta sonu Kemerspor'u konuk edeceğiz. Zirve yarışından kopmamak adına bu maçı mutlak suratte almamız gerektiğini unutmayalım. Kemerspor'un puan sıralamasındaki yeri kimseyi aldatmasın. Kemer ligde kalma mücadelesi veren bir takım. Kendi saha ve seyircimiz karşısında oynayacağımız maçlarda kaybedeceğimiz puan veya puanların telafisi yok.

 

Karşıyaka karşısında güzel oyunun ve pozisyonların karşılığı gol ve goller olmalıydı, bu maçı 3 puan ile kapatmamız bize motivasyon verecekti. Her şeye rağmen oyun umut verici. Kemerspor maçını almaktan başka çaremiz yok.

 

İkinci yarıya galibiyetle başlayan şampiyonluk mücadelesi veren takımlardan Kırşehir evinde Yeni Orduspor'u 90+4'te penaltı golüyle yenerek puanını 33 yaparak, liderliğini devam ettirdi.  Altındağ ise deplasmanda Çatalca karşısında aldığı farklı galibiyetle Kırşehir'in ardından averajla ikinci sırada haftayı tamamlarken, Esenler Erok, 29 puanla üçüncü sırada, Kızılcabölük 28 puanla 4. sırada temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor ise Karşıyaka beraberliğinin ardından 27 puanla 5'nci sırasında yer aldı.

Yazarın Diğer Yazıları