Rıdvan Can

HIRS, MÜCADELE ÜÇ PUAN

Rıdvan Can

Diyarbekirspor galibiyetinin şifresi; İstekli futbol, kazanma hırsı, mücadele ve sonuç üç puan.

Öncelikle bu güzel galibiyeti muhteşem bir futbolla bizlere tattıran, başta futbolcu kardeşlerim olmak üzere teknik heyeti tebrik ediyorum.

Sonucu merakla beklenen doğu derbisinde gülen taraf Vanspor oldu.  Diyarbekirspor karşında sergilenen muhteşem futbolla haklı bir galibiyet aldık.

"SAFFET HOCA VE TEKNİK HEYET FARKI"

Bu takım doğru düzgün bir hazırlık kampı geçirmeden, bir hazırlık maçı yapmadan lige başladı. Kolay değil, her biri farklı bir takımdan gelen futbolculardan oluşan toplama takımı kısa sürede lige hazırlamak.

Böylesi sıkıntılı bir süreçte takımı toparlayan teknik direktör Saffet İşler, yardımcı hoca Zeki Yılmaz ve ekibini kutluyorum.

Açık konuşmak gerekirse sezon öncesi sıfırdan kurulan ve zamana ihtiyacı olan, halen uyum süreci yaşayan bu takımın ilk üç haftada 7 puan alacağını kulüp yönetimi başta olmak üzere, biz dahil kimse tahmin edemezdi.

İşte bu başarının arkasında bir emek var. Burada takdiri hak eden başta teknik direktör Saffet İşler olmak üzere, bir teknik heyet var. Haftalardır takımı bu maça hazırlayan ve galibiyetin mimarları olan teknik heyeti, canı gönülden tebrik ediyor ve ayakta alkışlıyorum...

"BU MAÇ BİTTİ ÖNÜMÜZE BAKALIM"

Diyarbekirspor maçı bitti. Artık önümüze bakalım ve galibiyetin mutluluğunu bir kenara bırakarak, hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Ergene Velimeşe maçına konsantre olalım. Bizi zorlu bir maç bekliyor. Bu maçı kazanıp Sakarya maçına daha moralli çıkmalıyız.

"TARAFTARA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR"

Üç maç 7 puan ve mükemmel ötesi bir mücadele var. Taraftar artık takımını yalnız bırakmamalı. Diyarbekirspor maçında verdikleri mücadeleden dolayı, bu takımı ayakta alkışlıyorum. Taraftar olarak sizlerde artık stadyumda yerlerinizi alın ve sizde bu takımı ayakta alkışlayın. Bugün bir kez daha gördük ki, gerçekten bu takım bu alkışları hak ediyor. Bu takım böyle mücadele edip, mücadelesini de güzel futbolla süslediği sürece taraftarda takımını yalnız bırakmaz.

KULÜP BAŞKANI İZSİZ’İN AÇIKLAMASINI DOĞRU BULMUYORUM

Silahtaroğlu Vanspor Kulüp Başkanı Seyithan İzsiz'in maç sonrası, sosyal medyada bir spor sayfasına takımla ilgili yaptığı açıklamasına kesinlikle katılmıyorum.

Başkan İzsiz açıklamasında; ‘Takımın kondisyonunu beğenmedim. Daha bir penaltıcımız yok. Daha zamana ihtiyacımız var vs.” dedi. Başkanım; sizde biliyorsunuz bu takım rakiplerimizden neredeyse bir buçuk ay sonra kuruldu. Tek bir lige hazır futbolcu gelmedi. Hepsi farklı takımlardan son 10 gün içinde takıma katıldı.

Daha ligin üçüncü haftasındayız. Bu takım ligde 3 maçta da 7 puan topladı. Uzay takım denilen şampiyonluk adaylarından Afyon deplasmanından 1 puanla döndü.

Burada ligin iyi takımlarından, Diyarbekirspor'u mücadelesi ile devirdi. Siz 90 dakika koşan, mücadele eden, pres yapan, rakibi ezen bu takımı maç sonrası yapmış olduğunuz açıklamayla hem futbolcuların hem de teknik heyetin moralini bozuyorsunuz.

Bu takım ortaya koyduğu futbolla şuan zirvede. Kazanmış bir takım için yapılan böyle açıklamaları doğru bulmuyorum. Evet, futbol bu, penaltıda kaçar, golde kaçar kaybedebilirsinizde, bunlar futbolun doğasında var. Tamam takımın zamana ihtiyacı olduğunu bizlerde biliyoruz bunu zaten köşe yazılarımızda dile getirdik. Bir kez daha dile getirmekte fayda var. Bu takım Afyon ve Diyarbakırspor'dan mücadelesiyle, kondisyonuyla, oyun disipliniyle puan aldı. Kim ne derse desin teknik heyet ve futbolcu kardeşlerime helal olsun. Sayın başkan bu takım çok  kısa sürede çok iyi yerlere geldi. Üç maçta elde ettiği başarı ile iyi bir hava yakaladı. Bu havayı bozmayalım. İnanın 15 günlük bir takım maçlara böyle motive olamazdı. Böyle hırslı mücadele edemezdi. Sayın başkan Kondisyonu olmayan takım sahada ezilir. Vanspor'un kondisyona değil moral ve motivasyona ilgiye ihtiyacı var. Eksik bulduğunuz mevkilere takviye yapın. Lige çok güzel başlangıç yapmış olan takımın motivasyonunu şevkini kırmayın. Birlik beraberlik içerisinde eksikleri tespit edip kimseleri kırmadan, incitmeden varsa bir sorun çözün. Çünkü daha ligin başındayız önümüzde çok zorlu maçlar bizi bekliyor.

Maç sonu ve maç öncesi yapılan açıklamalar takımı motive etmeli diye düşünüyorum.

"ZOR BİR MAÇ BİZİ BEKLİYOR"

Hafta sonu yine zorlu bir deplasman maçı oynayacak. Bu zorlu deplasmanda temsilcimiz Vanspor'a canı gönülden başarılar diliyorum.

Kalın Sağlıcakla…

Yazarın Diğer Yazıları