Rıdvan Can

Tebrikler Vanspor'um

Rıdvan Can

Tebrikler Vanspor'um

Öncelikle kritik Konya maçı galibiyetinden dolayı Serhat Hoca'yı ekibini futbolcuları ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Kastamonu mağlubiyetinin verdiği moral bozukluğu ve sakatlıkları nedeniyle önemli futbolcularından yoksun çıkılan zorlu Konya deplasmanında altın değerinde üç puanla haftayı kayıpsız kapattık. Konya maçının zorlu geçeceğini fazlasıyla hissediyorduk. Bizi asıl endişelendiren savunmada önemli futbolcuların yokluğuydu.

Neresinden bakarsanız bakın Konya maçı belkide ligin en kritik deplasmanlarından biriydi.  Şampiyonluk ve play-off mücadelesi veren rakiplerinizin kazandığı bir haftada Vanspor'un Konya'da yaşayacağı olası puan kaybı Eyüpspor ile aramızdaki puan farkı 7'ye diğer yandan da sıralamadaki ikincilik yerimizi kaybetmemize neden olacaktı. Böyle sıkıntılı bir haftada zorlu Konya deplasmanında iyi bir mücadele ortaya koyarak, geriye düştüğümüz maçı çevirerek, güzel bir galibiyet elde ettik.

Hesapta olmayan Kastamonu mağlubiyeti sonrası köşe yazımda (Mağlubiyetin en büyük nedenini takımın aşırı özgüveni ve rehavetine bağlamıştık) Evet, yineliyorum.  Konya deplasmanından  galibiyetle döndük önümüzde çok zorlu bir Eyüpspor maçının olduğunu unutmamak lazım o yüzden Konya maçı galibiyetini fazla abartmayalım ve önümüze bakalım bu haklı galibiyetin  mutluluğunu Eyüpspor maçı sonrasına bırakalım ve sakın rehavete kapılmayalım..!  Şampiyonluk iddiamızın devamı açısından kesinlikle puan kaybı yaşamamalıyız. Eyüpspor maçına iyi hazırlanmalı ve iyi konsantre olmalıyız. Kazanıp liderle aramızdaki puan farkını kapatmalıyız. Aksi takdirde rakibin bir maç eksiğini de hesaba katarsak, puan farkının 10'na çıkacağını unutmayalım.

6 Ocak Çarşamba günü oynanacak olan Eyüpspor karşısında güzel bir galibiyetle  devre arasına girelim bu duygu ve  düşüncelerle temsilcimiz Vanspor'a canı gönülden başarılar diliyorum...

"İSMAİL'İ KAZANALIM"

Bir parantez de genç kardeşimiz İsmail Güner'e açmak istiyorum.

Vanspor'un altyapısında yetişen genç futbolcu Vanlı İsmail A takıma çıkma başarısı gösteren Vanlı futbolculardan biri çıktığı maçlarda elbette hata yapacak.

bu bilinmelidir ki, hiç kimse sahaya hata yapmak ve tartışılmak için çıkmaz. Konya maçı oynanırken, sosyal medya üzerinden yapılan yorumlar doğru olmamakla beraber yapılan haksız eleştirilere maruz bırakılmak hoş bir durum değildir.  Vanspor forması giyen onlarca yabancı futbolcu varken ve bu futbolcuların çoğu zaman öyle hatalar yapıyorken, kimseden ses çıkmıyor. Oysa bu memeleketin çocuğu elbette yeri geldiğinde eleştirilecek fakat,  futbol hatalar oyunudur. Bu kardeşimizi sahiplenmek lazım destek olmak lazım koskoca Vanspor'da kaç tane Vanlı var ki, yapmayın gelin hep birlikte destek olalım İsmail'i kazanalım bu zamanda böyle futbolcular zor yetişiyor...!

Yazarın Diğer Yazıları