Rıdvan Can

B. Vanspor Sezonu Kapattı!?

Rıdvan Can

Spor Toto 3.Lig 1.Grup'ta sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Belediye Vanspor bu sezonu kapattı. 
Ligde istediği sonuçları bir türlü alamayan temsilcimiz B.Vanspor gerek içerde gerekse dışarıda kaybettiği anlamsız puanların ardından ligi beklentilerin altında kapatarak taraftarını bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı.
Ligin ikinci yarısıyla birlikte adeta fırtına gibi eserek Üst üste aldığı galibiyetlerle playoff için biraz olsun umutlanan Kırmızı-Siyahlılar,  daha sonra son sürat düşüşe geçti ve adeta hüsran yaşadı. Şampiyonluk hayalleri bir sezon sonrasına kalırken, hiç olmazsa playoff umutlarını yeşertmek istemişti fakat mağlubiyetlerin ardı arkası kesilmedi ve son umut olarak görünen playoff'uda elinden kaçıran B.Vanspor'da çıkan sonuç ise; Bu takımda gelecek sezon için köklü bir operasyon yapılmalıdır görüşü oldu.
B.Vanspor, ligin 35'nci haftasında konuk olduğu Menemenspor’a 1-0 yenilerek haftayı mağlubiyetle kapattı. B.Vanspor mücadele ettiği 3.Lig 1.Grup'ta 35 haftada sonunda 14 galibiyet, 11 mağlubiyet ve 8 beraberlik alarak ligin bitimine 1 hafta kalarak puan sıralamasında topladığı 50 puanla son haftaya 9'ncu sırada giriyor. Siyah-kırmızılılar Ligde oynadığı 35 hafta sonunda Kalesinde 39 gol görürken, rakip ağlara 44 gol kaydetti. Ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen Karadeniz ekibi Akçaabat Sebatspor'un maçlara çıkmaması nedeniyle o maçtan 3 puan daha hanesine yazdıracak olan B.Vanspor böylelikle son haftayı da maç yapmadan alacağı 3 puan ile ligi 53 puan tamamlayacak.

Yazarın Diğer Yazıları