Rıdvan Can

Vanspor havaya girdi

Rıdvan Can

Uzun bir aradan sonra Kardemir Karabükspor maçıyla taraftarıyla buluşan Vanspor'u ilk kez izleme imkânı bulduk. Her taraftar gibi bende takımın saha içi performansını merak edenlerdendim. Maç saatini beklerken, tribünlerdeki o müthiş ambiyans bana 90'lı yılları yani 1. Lig dönemini hatırlattı.

 

Çok özlemişiz o günleri. Vanspor taraftarının desteği ile çıktığı Karabükspor karşısında kendine yakışır bir futbol ortaya koydu. Maç bitiminde skor tabelasında 3-0 yazıyordu ama bu skor 5-6 bile olabilirdi. Adeta deyim yerindeyse gol kaçırma rekorunu kırdık. Olsun önemli olan kazanmaktı. Taraftarıyla ilk kez bu sezon buluşan Vanspor kazanarak haftayı üç puanla kapattı ve zirve yarışını bırakmadı.

 

TRİBÜNLER VANSPOR'A HAVA KATTI

2011 yılından bu yana Van'a Stadyum yapılması konusunda Vansesi Gazetesi olarak yetkilileri her daim göreve çağırmış, stadyum konusundaki hassasiyetimizi sürekli gündeme getirmiştik. Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç'ın yeni stadyum ile ilgili yaptığı çalışmaları yakından takip eden biri olarak nihayet Van'a modern bir stadyum yapılmazsa bile yapılan portatif tribün ve tribünlere yapılan koltuklar şehrin stadyumuna bir renk kattı. Tribünlerin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

 

ALKIŞLAR TARAFTARA

Pazar günü Van Atatürk Şehir Stadyumu tarihi günlerinden birine şahitlik etti. Taraftarıyla buluşan Vanspor'un ve Vanspor'uyla buluşan taraftar muhteşem bir ambiyans oluşturdu.

 

Kale arkasında Nevzat Aslan başkanlığındaki Gölkentli taraftarlar, kapalı tribün sol kısmında Ercan Dülger başkanlığındaki Kara Kobra taraftarları diğer tribünlerde ise Vanspor sevdalıları ve takımına gönül vermiş taraftarın büyük desteği altında sahaya çıkan Vanspor, sahada basmadık yer bırakmadı.

 

Taraftarın toplu şeklide 65'ci dakika şovu ise görülmeye değerdi. Her maç olduğu gibi bu maçta da taraftar üstüne düşeni fazlasıyla yaptı. Ben bu güzel galibiyette emeği geçen taraftarları, futbolcuları ve teknik heyeti tebrik ediyorum.

 

GELELİM MAÇA;

Vanspor baştan sona üstün oynadığı maçta Kardemir Karabükspor'u 3-0 yenerek 3 puanı taraftarına hediye etti.

 

Ligde henüz puanı bulunmayan Kardemir Karabükspor karşısında iyi bir futbol ortaya koyan Vanspor için bu galibiyet ileriki haftalar için moral, umut ve özgüven kazandırdı diyebiliriz.

 

VANSPOR'U BEĞENDİM

Bu sezon ilk kez izlediğim Vanspor'u beğendim. Maçın detaylarına girmek istemiyorum. Daha ligin başındayız. Futbolcuları bire bir yorumlamaktan ziyade bu ligin ilk haftalarında puan anlamında ne toplasak iyidir. Ligin 6-7'nci haftasında ligde zor maçlar olacak. Zirve mücadelesi verdiğimiz ligde 6-7'nci haftalarda puan sıralaması sürekli değişecek. Çünkü dört-beş hafta sonra takımları daha iyi analiz edebiliriz. Ama şunu açık ve net söylüyorum; Vanspor evinde Kardemir Karabükspor karşısında ortaya koyduğu futbolu her hafta üstüne koyarak devam ettirirse puan farkı ile zirveye oturacağını düşünüyorum.

 

Evet, şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Vanspor evinde çok iyi bir galibiyet elde etti. Vanspor'un ileriki haftalarda daha iyi olacağını umut ediyorum. Kardemir Karabükspor maçı geride kaldı. Hafta sonu deplasmanda Bodrumspor maçı var. Bodrumspor Pazar günü deplasmanda 1 puan alarak, Vanspor maçı öncesi moral buldu. İki takım açısından önemli ve zor bir müsabaka olacak. Vanspor bu maça iyi hazırlanmalı. Ben teknik direktör Hasan Erkin Şimşir'in takımı her maç olduğu gibi bu maça da iyi hazırlayacağını düşünüyorum. Vanspor için kritik haftalar başladı. İçeride, dışarıda her maç bir final havasında geçecek. Bizler özellikle deplasmanda oynayacağımız maçlarda puan veya puanlar çıkarmalıyız. Kazanamıyorsak kaybetmeyelim düşüncesiyle oynamalı, evimizde ise mutlaka kazanmak için sahaya çıkmalıyız. Kardemir Karabükspor galibiyetinde emeği geçen başta teknik heyet olmak üzere tüm futbolcu kardeşlerimi kutluyorum. Hafta sonu deplasmanda oynayacakları Bodrumspor maçında başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları