Rıdvan Can

HAYDİ VAN BU SENİN MAÇIN

Rıdvan Can

Van Büyükşehir Belediyespor'un da mücadele ettiği 34 haftalık zorlu lig maratonu hafta sonu oynanan karşılaşmalarla sona erdi. Play Off’a kalan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor-Karşıyaka ile Esenler Erokspor-Kızılcabölükle eşleşti. Bu maçların galipleri final maçı oynayacak.

Ve yıllar sonra play-of’tayız.

Gerçekten şehir olarak, taraftar olarak özlemiştik. Yıllar önce Vanspor'un şehre yaşattığı o şampiyonluk heyecanı ve birinci ligde mücadele ettiği futbol dolu günler adeta bir film şeridi gibi gözümüzün önünden geçti. Şimdi o heyecanı yeniden yaşıyoruz.  Yıllar sonra ayağımıza gelen play-off bile ligde şampiyonluk yaşamış kadar mutlu etti bizleri. Ligin 28’nci haftasında Bergama deplasmanında alınan 5-0'lık farklı galibiyetin ardından 7 haftalık ‘Yenilmezlik’ serisi ile yakaladığımız çıkışı son haftaya kadar sürdürdük ve ligi 60 puanla tamamlayarak play-off biletini cebimize koyduk. 

Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan, ligin ilk yarısında aldığı kötü sonuçlarla kaybolan heyecanı 28’nci haftadaki Bergama maçıyla çıkış yaparak toparlanma sürecine giren Van Büyükşehir Belediyespor, bir seri yakalayarak içeride ve dışarıda sergilediği güzel futbol ve aldığı puanlarla ligin bitimine son iki hafta kala play-off vizesini aldı.

Play-off mutluluğunu bizlere yaşatan ve emeği geçen herkese teşekkürler. Şimdi geçmişe bir sünger çekelim ve yıllar sonra Van'ın adını play-off’a yazdıran şehrin tek profesyonel takımı Van Büyükşehir Belediyespor'u 2’nci lig yolunda yalnız bırakmayalım.

Kara-Kobra ve Gölkentli taraftarlar başta olmak üzere bu şehrin takımına gönül vermiş tüm Van halkını 2'nci lig yolunda zorlu Play-off maçlarında destek vermeye davet ediyorum.

Belki, şampiyonluk trenini kaçırdık ama neden play-off‘tan şampiyonluk yaşamayalım ki. İşte bu şampiyonluk treni ayağımıza kadar geldi. Güzel bitirdiğimiz bir sezonu şampiyonlukla taçlandıralım ve bunun için temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'a gerekli tüm desteği verelim.

Kesinlikle Play-off maçları lig maçına benzemez. Play-off maçlarının havası farklıdır. O gün gününde olan, sahada doğru işler yapan takım şampiyonluğa ulaşır. Dilerim bu takım temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor olsun.

Temsilcimizi şampiyonluk mücadelesi verdiği Play-off’ta yalnız bırakmayalım. Play-off’a yükseldik, ancak bu çıta 2'nci Lig'e yükselsin. Play-off ilk maçı İzmir'de oynanacak. Bu önemli karşılaşma öncesi İzmir'de ve İzmir'e yakın illerde bulunan Vanlı taraftarlara, Vanlıyım diyen herkese büyük iş düşüyor.

Van Büyükşehir Belediyespor camiası olarak taraftarlar, basın, STK'lar Belediyeler ve Van'daki bütün kesimlerin birlik ve beraberlik içinde play-of final maçlarında takıma sahip çıkmaları gerekiyor. Van'daki bütün farklı kesimlerin ortak paydasının Van Büyükşehir Belediyespor olduğu bir şehirde yaşadığımızı unutmayalım... Bu gerçeği göz önünde bulundurarak, Karşıyaka maçına imkânı olan herkes gitmeli ve takımını desteklemeli. Bu sezon ayağımıza kadar gelen bu fırsatı kaçırmayalım.

KARŞIYAKA ZOR RAKİP

Sezona sıkıntılı başlayan İzmir'in köklü kulüplerinden Karşıyaka ile ligde karşılaştığımız iki lig maçında da berabere kaldık. Karşıyaka ligi 55 puanla 4’üncü sırada tamamlayıp play-off’a çıktı. Tamamen altyapı gençleri ile sezona başlayan ve küme düşer gözü ile bakılan Karşıyaka adeta ligde bir futbol mucizesini gerçekleştirdi. Sezona transfer yasaklarıyla başlayan Karşıyaka kadrosunda tecrübeli futbolcusu Mustafa Aşan dışında tüm oyuncuları altyapısında yetişen gençlerden oluşturmuş bir takım. Genç, koşan, mücadele eden bir takıma karşı deplasmanda oynayacağız. İki takım içinde kolay bir maç olmayacak.

İLK MAÇ CUMA RÖVANŞ MAÇI 15 MAYIS ÇARŞAMBA

Ligi 60 puanla 3'ncü sırada tamamlayan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor play-off yarı finalinde sezonu 55 puanla 4'ncü bitiren Karşıyaka ile 10 Mayıs Cuma günü İzmir Atatürk Stadı’nda saat 20.30’da karşılaşacak. Rövanş ise 15 Mayıs Çarşamba saat 15.00’te Van Atatürk Şehir Stadında oynanacak.

Van Büyükşehir Belediyespor ve Karşıyaka arasında oynanacak maçın galibi Esenler Erokspor-Kızılcabölükspor eşleşmesinin galibiyle 23 Mayıs’ta tarafsız sahada final oynayacak. Van Büyükşehir Belediyespor’a play-off’ta başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları